Την εκτίμηση ότι υπάρχει σχέδιο απαξίωσης της χώρας και κάποιοι το υπηρετούν ηθελημένα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Υποστήριξε ότι ορισμένα πράγματα έχουν ήδη δρομολογηθεί ερήμην μας και πως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, σε συνδυασμό με τις έριδες και τις εσωτερικές μας διαμάχες, μας οδηγούν στον «Καιάδα».

«Εκτιμώ ότι υπάρχει σχέδιο απαξίωσης και μείωσης της χώρας, που κάποιοι το υπηρετούν ηθελημένα και κάποιοι άλλοι άθελά τους. Μας οδηγούν σε συμψηφισμό και ‘συνεκμετάλλευση’ του Αιγαίου. Αντιμετωπίζουμε κρίσιμες γεωπολιτικές αλλαγές και ανακατατάξεις», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.

Παράλληλα, εξέφρασε την απαισιοδοξία του, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα δεν έχουν έλθει ακόμη, ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο αποτέλεσμα κακών και λανθασμένων κινήσεων και άθλιας και κακόβουλης διαχείρισης των δυο μεγάλων κομμάτων, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήρε μέτρα βιαστικά και απρογραμμάτιστα, ενώ εκτίμησε ότι τα ίδια μέτρα θα έπαιρνε και ο Κώστας Καραμανλής εάν έμενε στην εξουσία.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είχε προβλέψει από το 2000 ότι θα ζούσαμε μεγάλες πολιτικές εξελίξεις και ανατροπές στο πολιτικό μας σκηνικό.

«Είχα προβλέψει ότι ο Σημίτης θα έχανε τις εκλογές, η Κυβέρνηση Καραμανλή θα ήταν μία παρένθεση και θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία ο Γ. Παπανδρέου. Είχα μιλήσει και είχα πει πως θα καταργούσαν τον 13ο και τον 14ο μισθό. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκα και φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθώ και σε άλλα πράγματα εάν δεν καθίσουμε να εργαστούμε όλοι μαζί να σώσουμε τον τόπο από αυτά που έρχονται» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους λέγοντας πως το 2013 θα χρωστάμε 400 δισ.

Τέλος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έγινε στόχος της Ν.Δ., η οποία, όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, «επιτίθεται άνανδρα» και θεωρείται ο αδύναμος κρίκος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

«Γιατί η ΝΔ επιτίθεται άνανδρα στον κ. Παπακωνσταντίνου και δεν υποβάλει αίτηση μομφής για να ξεκαθαρίσει μια και για πάντα το ζήτημα; Να εκφράζουμε τις διαφωνίες μας τίμια και αντρίκια μέσα από το Κοινοβούλιο και όχι πισώπλατα και άτιμα με ‘non –paper’ και πόλεμο δολιοφθοράς», είπε ο κ. Καρατζαφέρης