Φίλης: Να φύγει από το υπουργείο Παιδείας η αρμοδιότητα για τα θρησκεύματα

Θετική χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1:00
13/02/2020
Φίλης: Να φύγει από το υπουργείο Παιδείας η αρμοδιότητα για τα θρησκεύματα
26
loading

Θετική χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία απορρίπτεται η αίτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος που ζητούσε να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό του Υπουργείου, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επειδή δεν περιλαμβάνει στην αποστολή του υπουργείου τη θρησκευτική αγωγή.

Η απόφαση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Φίλης, «επιβεβαιώνει την ανάγκη η αρμοδιότητα για τα θρησκεύματα, να μεταφερθεί σε άλλο υπουργείο, π.χ. στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για τη μεταφορά αυτή χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση».

Συνεχίζοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τονίζει: «Ας ελπίσουμε ότι η νέα θετική νομολογία του ΣτΕ, με την οποία διαχωρίζεται η θρησκευτική αγωγή από το υπουργείο Παιδείας, θα σταθεροποιηθεί προς όφελος των δημοκρατικών δικαιωμάτων στη χώρα μας. Πάντοτε, ωστόσο, ενεδρεύουν τα παραδικαστικά - παραθρησκευτικά κυκλώματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι συντηρητικοί άνεμοι απειλούν δικαιώματα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, προβάλλοντας ψευδεπίγραφα θέματα ταυτότητας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Αθεος

  Οι μισοί θρησκευόμενοι σκοπεύουν σε κάποιο οφελος απ το θεό τους,οι αλλοι μισοί από φόβο,δεν υπάρχει ουτε το 1% που θρησκεύεται από ευαισθησία.

  1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

   (1/3) Ευτυχώς ο Ιησούς Χριστός είπε όλη την αλήθεια για το πως μπορεί να σωθεί κάποιος και να έχει αιώνια ζωή. Ο Ιησούς είπε [25 Και ξάφνου, κάποιος νομικός σηκώθηκε, πειράζοντάς τον, και λέγοντας: Δάσκαλε, τι θα μπορούσα να πράξω για να κληρονομήσω αιώνια ζωή;
   26 Και εκείνος είπε σ\' αυτόν: Τι είναι γραμμένο μέσα στον νόμο; Πώς διαβάζεις;
   27 Κι αυτός απάντησε: «Θέλεις αγαπά τον Κύριο τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου, και με όλη την ψυχή σου, και με όλη τη δύναμή σου, και με όλη τη διάνοιά σου»· και «τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
   28 Και του είπε: Σωστά απάντησες· αυτό κάνε, και θα ζήσεις.
   29 Εκείνος, όμως, θέλοντας να δικαιώσει τον εαυτό του, είπε στον Ιησού: Και ποιος είναι ο πλησίον μου;
   30 Και ο Ιησούς, απαντώντας, είπε: Ένας άνθρωπος κατέβαινε από την Ιερουσαλήμ στην Ιεριχώ, και έπεσε ανάμεσα σε ληστές· οι οποίοι, αφού τον γύμνωσαν, και τον καταπλήγωσαν, αναχώρησαν, αφήνοντάς τον μισοπεθαμένο. 31 Και κατά σύμπτωση, ένας ιερέας κατέβαινε διαμέσου εκείνου τού δρόμου· και όταν τον είδε, πέρασε από το άλλο μέρος. 32 Παρόμοια μάλιστα και ένας Λευίτης, όταν έφτασε στον τόπο, αφού ήρθε και είδε, πέρασε από το άλλο μέρος. 33 Κάποιος Σαμαρείτης, όμως, που οδοιπορούσε, ήρθε στον τόπο όπου βρισκόταν, και μόλις τον είδε, τον σπλαχνίστηκε· 34 και όταν πλησίασε, έδεσε τις πληγές του, χύνοντας επάνω τους λάδι και κρασί· και αφού τον ανέβασε επάνω στο κτήνος του, τον έφερε σε ένα πανδοχείο, και τον περιποιήθηκε.

   1. avatar Αφήστε με

    Πίστη (η) ουσ. Το να αποδέχεσαι άνευ αποδείξεων τα λεγόμενα κάποιου που μιλά άνευ γνώσεων για πράγματα άνευ προηγουμένου.

  2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

   (2/3) 35 Και την επόμενη ημέρα, όταν αναχωρούσε, βγάζοντας δύο δηνάρια, τα έδωσε στον ξενοδόχο, και του είπε: Περιποιήσου τον· και ό,τι αν δαπανήσεις επιπλέον, εγώ, όταν επανέλθω, θα σου το αποδώσω. 36 Ποιος, λοιπόν, απ\' αυτούς τους τρεις σού φαίνεται ότι έγινε πλησίον εκείνου που έπεσε στους ληστές;
   37 Και εκείνος είπε: Αυτός που έκανε σ\' αυτόν έλεος.
   Του είπε, λοιπόν, ο Ιησούς: Πήγαινε, και κάνε κι εσύ παρόμοια.] Λουκάς 10:25-37.
   Ο Ιησούς είπε ότι το να αγαπάμε πάνω από όλα τον Θεό που μας δημιούργησε και μας συντηρεί στην ζωή είναι το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε. Επίσης ο Ιησούς δεν χρησιμοποιεί την λέξη ¨πρέπει να αγαπάς τον Θεό¨ αλλά λέει ¨θέλεις¨. Δηλαδή τον Θεό εσύ να θέλεις και όχι με το ζόρι. Ο αληθινός Θεός θέλει σχέση αγάπης με το τελειότερο δημιούργημα Του τον άνθρωπο για αυτό και μας έδωσε ελευθερία και μυαλό για να επιλέξουμε, και ο Θεός χαίρετε όταν επιλέγουμε το σωστό και το αιώνιο συμφέρον μας.
   Όμως ο Ιησούς είπε η δεύτερη εντολή είναι να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας όπως τον εαυτό μας. Και έφερε την ιστορία του καλού Σαμαρείτη. Αυτήν την ιστορία ο Ιησούς την είπε για τους θρησκευόμενους και τους ανθρώπους της θρησκείας που ενώ κάνουν όλα τα τυπικά και τις τελετουργίες της θρησκείας τους, η καρδιά τους μέσα δεν έχει ούτε αγάπη, ούτε καλοσύνη για τον συνάνθρωπο τους.

  3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

   (3/3) Και ο Ιησούς είπε ότι για τον Θεό δεν μετράει η θεωρία αλλά πόσοι έχουν καρδιά να αγαπούν τον συνάνθρωπο τους όπως ο καλός Σαμαρείτης; Και ο Ιησούς θέλει όσοι τον αγαπάμε να συμπεριφερόμαστε όπως ο καλός Σαμαρείτης, και να είμαστε εμείς παράδειγμα στους άλλους ανθρώπους άσχετα πόσοι άλλοι κάνουν το ίδιο, άσχετα αν κάποιοι κοροϊδεύουν αυτό που κάνουμε. Ο αληθινός χριστιανός ενδιαφέρεται τι γνώμη έχει γι αυτόν ο Θεός και όχι τι γνώμη έχουν οι άνθρωποι.
   Έτσι και εσύ εφόσον έχεις καταλάβει ότι ο Θεός θέλει να τον αγαπάμε γιατί είναι καλός και από ευαίσθητη καρδιά , κάνε το πρώτος και να είσαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσεις πολλούς και πολλοί θα γνωρίσουν τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής εξαιτίας σου. Γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκη από σωστά και ηθικά παραδείγματα ανθρώπων.

 2. avatar ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!

  ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ,
  ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΞΙΑ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑΤΟΣ.
  ΛΥΠΑΜΑΙ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΜΕ.
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ

 3. avatar Το Χαμόγελο του Παπά.

  Αν ξυπνήσουν τα πρόβατα,εμείς τι θ απογίνουμε;

  1. avatar Αλλος

   Τροφή των προβάτων.

 4. avatar Sotiris

  Μακάρι να είχαμε την παιδεία οι Έλληνες, του να αγαπάμε την Ελλάδα μας, και να είμασταν ΕΛΛΗΝΕΣ ψυχή τε και σώματι !
  Όσοι έχουν διάκριση και μόρφωση Ελληνική, καταλαβαίνουν πλέον ότι ο αφελληνισμός της Ελλάδας ξεκίνησε ουσιαστικά !
  Τα λεχθέντα πριν από πολλά χρόνια από τον Χένρυ Κίσσιγκερ, που άλλωστε γράφει και στα βιβλία του για την διάλυση του Ελληνικού Έθνους, τηρούνται κατά γράμμα !
  Μακάρι να είμασταν ικανοί να το αποφύγουμε, αλλά ......... δεν φαίνεται !
  Δεν μας το έχει δώσει η εκπαίδευση μας που κι αυτή προσδιοριζόταν και πολύ περισσότερο σήμερα προδιορίζεται από τους Γερμανόδουλους και Αμερικανόδουλους άνοες Γενίτσαρους ! ! !
  Πλέον είμαστε \"οπαδοί\"φανατισμένοι αλλά άβουλοι ! οπαδοί κομμάτων και ποδοσφαιρικών ομάδων με μυαλό .....\"σούπα\" !
  Έλληνες .... απλά κατ\' όνομα, που κι αυτό προσπαθούν να το βιάσουν ! ! ! ! !

 5. avatar γιατί

  δεν το έκανες ΣΥντροφε ΦΙΛΗ όταν ήσουν υπουργός και ζητάς από άλλους να το κάνουν;

 6. avatar Ch08:36-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό. ΤΟΝ Λόγο του Θεού, είναι αρμόδια η Εκκλησία του Ιησού Χριστό, να κηρύξει. Αλλά όχι όπως όλους αυτούς τους αιώνες, αλλά τον καθαρό λόγο του Ιησού Χριστού, τον Ζωντανό Νερό, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Να κάνει κηρύγματα, για τον Ιησού Χριστό, και την Ανάσταση Του. Και αν θέλει να διδάξει, μέσα στα σχολεία, να το κάνει χωρίς βαθμολογίες, με βάση την Καινή Διαθήκη, να υπάρχει διάλογος, μέσα στην αίθουσα, με ερωτήσεις και απαντήσεις. Με το ζόρι χριστιανός δεν γίνεται ο άνθρωπος, ούτε είναι θρησκεία ο Χριστιανισμος, είναι Ζωή. Δεν είναι Ηθική, όπως την εννοεί ο άνθρωπος, είναι Μεγαλείο Αιωνίου Ζωής, με καρπό Αγίου Πνεύματος, Αγάπη, Χαρά, Ειρηνη, Μακροθυμια, Πίστη, Πραότητα, Εγκράτεια.

  1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Οι παπάδες γιατί να πληρώνονται από το δημόσιο;

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    Όπως έχω ξαναπεί και από αυτό που απαιτούν οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας το Ελληνικό κράτος να πληρώνει τους μισθούς τους είναι ακόμα μια απόδειξη ότι οι παπάδες και γενικά η ορθόδοξη εκκλησία που εκπροσωπούν δεν έχει καμία σχέση με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού , την Αγία Γραφή ούτε βέβαια με την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού. Οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα έχουν κάνει μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα σε βάρος όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Αν οι παπάδες είχαν μια στοιχειώδης αίσθηση δημοκρατίας και δικαιοσύνης Θεού θα βγαίνανε μόνοι τους και θα λέγανε (εμείς δεν δεχόμαστε να μας μισθοδοτεί το Ελληνικό κράτος αλλά θέλουμε να μας μισθοδοτούν μόνο τα πιστά τέκνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μόνο αυτοί που εκκλησιάζονται τακτικά. Και αυτό θέλουμε να γίνεται με την θέληση και την έγκριση των ίδιων των πιστών). Αν το κάνανε αυτό τότε οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα είχαν το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των ανθρώπων ακόμα και αυτών που δεν πιστεύουν καν στον Θεό. Όμως τώρα με αυτό που κάνουν οι παπάδες αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, και η εξασφάλιση του δημοσίου και τίποτα άλλο. Και είναι ντροπή και για τους πολιτικούς που ψήφισαν νόμο αρχικά οι παπάδες να πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος αλλά είναι ντροπή και για όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν που διατήρησαν αυτή την φαυλοκρατία+αναξιοκρατία των παπάδων.

   2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    Έχεις δίκιο σε αυτό που λες όμως πρέπει να ξέρεις ότι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό +την αλήθεια και δικαιοσύνη που ο Ιησούς Χριστός πρώτος εφάρμοσε στον εαυτό του και μετά ζήτησε από τους μαθητές Του και τους αληθινούς χριστιανούς να κάνουν το ίδιο. Οι σημερινοί παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας κάνουν και λένε ακριβώς τα ίδια που κάνανε οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι στην εποχή του Ιησού Χριστού. Αν θέλεις να επαληθεύσεις αυτό που λέω διάβασε όλο το 23 κεφάλαιο από το Ματθαίο Ευαγγέλιο και γράψε τις ομοιότητες και τις διαφορές που βλέπεις εκεί μεταξύ φαρισαίων και σημερινών παπάδων. Ο Ιησούς Χριστός μας προειδοποίησε ότι θα έρθουν ψεύτες και υποκριτές αλλά οι αληθινοί χριστιανοί δεν θα πρέπει να παρασύρονται από αυτούς. Πρόσεξε όμως μήπως \"μαζί με τα νερά της σκάφης πετάξεις και το μωρό\". Δηλαδή επειδή οι παπάδες είναι ψεύτες, υποκριτές και εκμεταλλευτές της πίστης στο Θεό της Αγίας Γραφής , εσύ απορρίψεις την ύπαρξη του Θεού και την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός αυτά που είπε και αυτά που υποσχέθηκε θα τα κάνει. Ο Ιησούς Χριστός δεν είπε ποτέ ούτε ένα ψέμα. Ότι λέει το εννοεί και έχει την δύναμη να το εκπληρώσει. το απέδειξε αυτό με την σωματική του ανάσταση από τους νεκρούς. Αν θέλεις να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό που είναι αναστημένος και σήμερα κάλεσε Τον με μια προσευχή.Ο Ιησούς Χριστός αν δει μια ειλικρινή καρδιά θα σε ακούσει+θα απαντήσει+ τότε δεν θα έχεις καμία αμφιβολία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός.

 7. avatar Αλεξανδρος Αθηναιος

  Τι δουλεια εχουν τα θρησκευτικα στην παιδεια??
  Οποιος θελει περνει το ευαγγελιο του(που το 99% ουτε το εξωφυλλο του δεν εχετε δει) και παει στο μαντρι της γειτονιας του και βελαζει οσο θελει με τον αρχιτσοπανο του

  1. avatar 667

   Οι άντρες στα μαύρα θα σε αφορίσουν και θα χάσεις τον \"παράδεισο\".

 8. avatar Takis_0731

  Έχει απόλυτο δίκιο! Δεν κολλάνε αυτά τα πράγματα μαζί!

  1. avatar ειναι πολιτικη σορος αυτη

   και μ δυναμεων για αποδυναμωση της χωρας...μην προσκυνας

 9. avatar Ελπίδα του τόπου

  Όλα τα αλλά είναι τέλεια
  και αυτό είναι το πρόβλημα
  Κοιτα άτομο που μας κυβερνούσε

 10. avatar spyrospeiratis

  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ. [...]

 11. avatar Ανώνυμος………………………….

  Θα τον ξαναψηφίσουν γιατί ο Έλληνας έχει παροπιδες δυστυχώς αυτός είναι ο λαός μας...............................

 12. avatar sssssss

  Εχεις λυσσαξει κτηνος με τα θρησκευτικα

  1. avatar Κτήνος

   Τα σχολεία δεν είναι μοναστήρια,λίγα τα ψωμιά σας.

   1. avatar τα μουχλιασμενα σου ψωμια δες πρωτα

    ξεφτιλα.....αναρχιλα....ασυλια μπομπα....εμπορα

    1. avatar Κούλα

     Δεν θ αγοράσουμε αλλο μαϊμού προϊόντα.

    2. avatar Τσίτος

     Η πατέντα σας εχει λήξει,αποσυρθείτε με αξιοπρέπεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει