Τσίπρας: Έχουμε ανίκανη και κυνική κυβέρνηση – Έφεραν ΠΝΠ γιατί δε θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους

«Αντί για μπουλντόζες στο Ελληνικό θα στείλουν μπουλντόζες στην πρώτη κατοικία των πολιτών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:02
12/02/2020
Τσίπρας: Έχουμε ανίκανη και κυνική κυβέρνηση – Έφεραν ΠΝΠ γιατί δε θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους
22
loading

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την κυνική και ανίκανη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άρτα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του, με αφορμή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις πρόσφατες αποφάσεις τις κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού, οι οποίες έχουν σηκώσει κύμα αντιδράσεων, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τις τράπεζες. Ο Αλέξης Τσίπρα αναφέρθηκε ακόμα και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναγκαστεί να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων, λέγοντας «είναι καλοδεχούμενες».

«Αυτοί δεν μας είπανε ότι για το προσφυγικό φταίει η κυρία Τασία που φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μόλις αυτοί εκλεγούν θα το λύσουν το πρόβλημα;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε θυμίζοντας τις αναφορές του νυν υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης: «όπως μας είπανε βέβαια πως μόλις αυτοί εκλεγούν θα μπουν και μπουλντόζες στο Ελληνικό. Αυτά έλεγε ο κ. Γεωργιάδης και αντί για μπουλντόζες στο Ελληνικό θα στείλει μπουλντόζες στα σπίτια, στην πρώτη κατοικία των πολιτών ο κ. Γεωργιάδης».

Μιλώντας για την κατάσταση στα νησιά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας: «Αφήσαμε τα νησιά μας σε δύσκολη μεν κατάσταση, αλλά ελεγχόμενη. Με καθημερινή έγνοια και σχέδιο. Να μην αδικήσουμε κανέναν. Και να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολότερη προσφυγική κρίση που είχε ξεσπάσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και ξέσπασε στη δική μας την πλάτη. Την ώρα που αντιμετωπίζαμε και τη χρεωκοπία της χώρας».

«Εμείς που δεν ξέραμε, εμείς που ήμασταν ερασιτέχνες. Και ήρθαν τώρα οι άριστοι και οι επαγγελματίες», σημείωσε θυμίζοντας εμμέσως τις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας εκείνη την περίοδο, και αμέσως μετά αναρωτήθηκε σκωπτικά: «Και τι έκαναν οι άριστοι;». «Πέντε χιλιάδες τους αφήσαμε στη Μόρια και ήταν η ντροπή του πλανήτη, έτσι μας λέγανε. Και σήμερα έχουν 25000 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα στα σκουπίδια και δεν είναι η ντροπή του πλανήτη. Είναι απλά μια καθημερινή ημέρα, Τετάρτη και αύριο θα είναι Πέμπτη γι’ αυτούς. Δεν τρέχει τίποτα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις, τονίζοντας πως «αποφάσισαν χθες να νομοθετήσουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ η Βουλή είναι ανοιχτή. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και όταν δεν υπάρχει δυνατότητα νομοθέτησης στη Βουλή. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν επιλέγουν παρά μόνο όταν υπάρχει πολύ σοβαρή αιτία για να τις προκαλέσει. Και βεβαίως δεν φτάνει ότι έκαναν ΠΝΠ ενώ η Βουλή είναι ανοιχτή», τόνισε και εξήγησε γιατί η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση: «προφανές το γιατί το κάνανε. Διότι δεν θα τους ψηφίζανε ούτε οι βουλευτές τους αν φέρνανε το νομοσχέδιο για την επίταξη προκειμένου να χτίσουν φυλακές στα νησιά. Δεν θα τους ψηφίζανε οι βουλευτές τους στα νησιά, αλλά και ούτε κι άλλοι ενδεχομένως. Το έχουμε δει ξανά να συμβαίνει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κατάφωρα αντισυνταγματική» τη νομοθέτηση με ΠΝΠ, ενώ τόνισε ότι «το κυριότερο είναι ότι δεν θα λύσουν το πρόβλημα, όπως δε θα το λύσουν με τις ανοησίες που μας λένε ότι θα φτιάξουν φράχτη πλωτό δυόμιση χιλιόμετρα. Ενώ οι ακτές μας στο Αιγαίο είναι δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Είπαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με ένα πλωτό φράχτη απ’ αυτούς που χρησιμοποιούν για να μαζεύουνε τις τσούχτρες στις παραλίες – λες και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται είναι τσούχτρες – κι απ’ αυτούς που βάζουνε για να μαζεύουνε όταν έχει καμιά διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα».

«Δεν είναι ανόητοι. Το κάνουν γιατί τους ενδιαφέρει η επικοινωνία, σου λέει σε κάποιους θα πιάσει αυτό ότι κάτι κάνουμε. Και βεβαίως, 500.000 είναι, όλο και κάποια μίζα θα παίξει και σε αυτό. Όπως γνωρίζουμε και σε άλλα μεγάλα θέματα, όπως οι ταυτότητες, για παράδειγμα, που η Όλγα η Γεροβασίλη είχε φτιάξει τον διαγωνισμό, είχε προχωρήσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και το πρώτο πράγμα που έκαναν όταν την αντικατέστησαν να πάρουν πίσω τον διαγωνισμό που είχε δρομολογηθεί», επισημαίνοντας ότι «αυξάνουν το κόστος 200 εκ ευρώ».

Σε ότι αφορά στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ξεκάθαρα: «Eγώ αισθάνομαι ντροπή από αυτή τη δήλωση. Το μάρμαρο την κρίσης το πλήρωσαν αυτοί που είδαν τους μισθούς τους σε μια μέρα να μειώνονται κατά 40 – 50%, αυτοί που είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται 40-50%. Και δεν ξεχνάνε ποιοι κυβερνούσαν όταν συνέβαιναν αυτά. Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέσα από το υστέρημα του ελληνικού λαού με 68 δισεκατομμύριοα ευρώ. Δεν γινόταν αλλιώς, ναι, αλλά όχι και να λέμε ότι πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης» πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε, ότι ο Υπουργός Οικονομικών τα λέει αυτά «για να στρώσει το χαλί για αυτό το οποίο έρχεται, για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, που ετοιμάζονται όπως μας δήλωσε ένας άλλος σπουδαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης, που όταν δεν επιτίθεται με ρατσιστικό λεξιλόγιο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, λέει τα πράγματα σταράτα. Λέει: μη χαλάσουμε τις καρδιές μας, από πρώτη Μαΐου δεν υπάρχει καμία προστασία στην κατοικία, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Όποιος πρόλαβε με τον ΣΥΡΙΖΑ να προστατευτεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έγνοια να προστατέψει το βιος και την πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών, πρόλαβε. Από πρώτη Μαΐου τέρμα, μας είπε. Γι΄αυτό λοιπόν λένε όσα λένε για τις τράπεζες που δήθεν πλήρωσαν το μάρμαρο και τώρα πρέπει να τις διευκολύνουμε, να τις ενισχύσουμε, βγάζοντας στο σφυρί την πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών που δεν πληρώνουν, όχι γιατί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά γιατί είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται ραγδαία κατά τη διάρκεια της κρίσης, 50 και 60% μειώσεις ή και 100% μειώσεις γι’ αυτούς που μείναν άνεργοι. Η ανεργία έφτασε στο 29% το 2012 -2014. Αυτό δεν συνέβη πουθενά αλλού στην Ευρώπη παρά μονάχα στην Ελλάδα».

Προς το τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως έχουμε να κάνουμε με «μια κυβέρνηση που είναι κυνική και ανίκανη ταυτόχρονα». Και τόνισε: «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο ότι είναι κυνική ή ότι είναι ανίκανη. Ένα πράγμα όμως ξέρω και θέλω να σας το πω με απόλυτη ειλικρίνεια. Δικαιωνόμαστε που λέγαμε προεκλογικά ότι αν έρθουν στην εξουσία θα είναι πισωγύρισμα για τον τόπο και για τον λαό».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «λένε κάποιοι: “μα γιατί δεν ζητάς εκλογές, λοιπόν; Θα σας πω. Δεν χρειάζεται να τις ζητήσω εγώ. Θα τις κάνουν από μόνοι τους μπροστά στα αδιέξοδα που έχουνε βρεθεί. Και προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα”. Και απαντάμε: θα είναι καλοδεχούμενες, όχι για να προλάβουμε τα χειρότερα γι’ αυτούς, αλλά για να προλάβουμε τα χειρότερα για τον τόπο και για τον λαό μας. Και για να ξαναγυρίσουμε σε τροχιά προόδου για τη χώρα μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Τειρεσίας

  Αντε να καλοκαιριασει να πας παλι στο κοτερο κρουαζιέρα με την πουράρα σου με το ΚΕΦΆΛΑΙΟ , ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΣΙΠΡΑ. Ολα τα αλλα ειναι για να τσιμπανε τα λιγοστα ατομα που εχουν παρωπίδες.

 2. avatar πεταξες μπουρδες αρκετες

  παλι και σημερα.....τραβα στα ουζακια και στα κοτερα τωρα...εβγαλες μεροκαματο

 3. avatar Τετραγωνακιας

  Ειπε ο δημιουργησε το προβλημσ του προσφυγικου, διοτι ως γνωστον με συριζα το προβλημα που δημιουργησε ο ιδιος ειχε λυθει ,ειναι τοσο πονηροι οι ζαιοι που βαζουν χερι στους τωρινους που προδπαθουν να το λυσουν για τα προβληματσ που δημιουργησσν αυτοι, και βαζουν τα τρολια τους εδω να σχολισζουν πονηρα και με black χιουμορ (ουτε γιαυτο ειναι ικανοι)

 4. avatar γεια σου τσιπρη ψευτοτσιπρη …αλεξη ψευταλεξη

  πες μας και αλλα ψεμματα .....μαγω δε λεω λεξη

 5. avatar ποσες κατοικιες κατασχεσες 5 χρονους????

  εβαλες και το λαφαζανη στη φυλακα

 6. avatar Γεροτσολιας

  Χαχαλεκο, χασου επιτελους απ τα ματια μας, οχι αλλη τσιμπλα φτανει πια. Γεροτσολιας

 7. avatar ORUE

  Άστα Τσίπρα , οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο!!!

 8. avatar Ξεχνάς γρήγορα Αλέξη!

  Πως τα βρήκες τα νησιά Αλέξη και πως τα παρέδωσες; (μία Αμυγδαλέζα υπήρχε και στα νησιά λίγοι μετανάστες)
  Πόσες ΠΝΠ έκανες σε ένα χρόνο; (34 μόνο τον πρώτο χρόνο, τριπλάσιες από όσες έκανε η ΝΔ σε τρια).
  Ποιός ξεκίνησε τους πληστιριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας - που προστατεύονταν πριν - στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα; (το κόμμα σου το 2018)
  Στις ταυτότητες δεν προέβλεπες την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (κάτι που έχει πολύ μεγαλύτερο όφελος για το δημόσιο) και η έγχρωμη φωτογραφία ήταν έτσι κι αλλιώς να μπει σε 5 χρόνια, δηλαδή την ίδια δουλειά δύο φορές!
  Έτσι όπως \"κυβέρνησες\", έτσι κάνεις τώρα και \"αντιπολίτευση\": με λαϊκισμό και ΨΕΜΑΤΑ!
  Καλά το πας, συνέχισε ...

 9. avatar Τσιπρο… Όλγα!!!

  Βλέπω στις μαζωξεις σου Αλέξη... Όλο νεολαία έχεις.... μέσος όρος ηλικίας
  τα 85 έτη... που είναι το ΝΈΟ Αλέξη...
  που μας έλεγες.... Είσαι παλιός και εσύ και παμπάλαια και η πολιτική σου.... Δυστυχώς.

 10. avatar Αχ!!!! Αλέξη!!!

  Κάνεις όνειρα θερινής νυκτός... τίποτα δεν θα γίνει από αυτά που ονειρεύεσαι.... αυτοί που κρύβονται πίσω από τους πραγματικά έχοντες προβλήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν.... αυτούς λοιπόν οι [...] πρέπει να πληρώσουν ...διότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και κάνουν την πάπια μήπως και την γλιτώσουν... εσύ λοιπόν τέσσεραμιση χρόνια δεν έκανες τίποτα... διότι το θέμα καίει... εσύ το μόνο που ήξερες ήταν να λες ψέματα.... ΨΕΎΤΗ!!!
  Και μην ανησυχείς από τους μη έχοντες δεν θα χάσει κανένας και τίποτα.... ΨΕΎΤΗ.

 11. avatar Κ.Σ.

  Ξεστραβώσου να διαβάσεις προσεκτικά τις δηλώσεις Τσίπρα. Θα καταλάβεις πόσο σε παραμύθιασαν το βοθροκάναλο και η Νέα Δημοκρατία.

  1. avatar εσυ στραβακας και κουφαλος

   5ετιας εισαι.....τωρα ανοιξαν τα σραβα σου?????

  2. avatar τα παραμυθια τσιπροκιο

   θες να πεις.......σπερνει ακομη και απο τη θεση αυτη...την απολυτη καταστροφη........ποσους νομους τετοιους περασε στα 5 χρονια???τοτε ηταν καλες οι ΠΝΠ....τωρα τον ενοχλουν...αερολογιες πετρες πλιθαρια στον αερα πετα ο προδοτης

 12. avatar Τσίπρα …

  Μας λείπεις ...

 13. avatar Άσε ρε λελέ

  Πού σέ πήρε ο πόνος για την πρώτη κατοικία. Τσε Γκεβάρα τού αποχωρητηρίου.
  Όλοι πλακάκια τά έχετε κάνει, τό μόνο πού σάς ενδιαφέρει είναι τί γεγονός θά βρήτε νά πατήσετε καθαρά για λόγους πολιτικής σας προβολής.

 14. avatar Λη

  Ποιος μιλησε για κυνισμο ??

 15. avatar Social Distortion.

  Για τι δεν ζητάς εκλογές τον ρώτησαν.
  Ρε μεγάλε ακόμα προσπαθεί να συνέλθει απο τις 4 Dominos που έφαγε ο άχαστος. Κοίταξε και τις δημοσκοπήσεις που τώρα τις πιστεύει και αποφάσισε να μην φάει και 5η και 6η Dominos.

 16. avatar ΓΙ 78

  ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ ΤΗΝ [...] ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΝΙΑΧΑΙ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ 5.5 ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΛΕ6.ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΘΕΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΙΑΠΑΠΑ ΚΛΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ. ΠΡΙΝ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΝΔ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΡΙΧΝΩ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

 17. avatar Ο ψεύτης δεν ξεχνά το επάγγελμα του

  Ρεκόρ ΠΝΠ είχε φέρει ο τσίπρας κατά την πρωθυπουργία του που ξεπέρασαν σε αριθμό στα 4,5 χρόνια ακόμα και εκείνες της Χούντας σε μία επταετία. Και ενώ είχε επικρίνει τον Σαμαρά για τις ΠΝΠ πριν ανατρέψει τον ανατρέψει και γίνει αυτός ο Π/Θ ακριβός όπως κάνει και τώρα με τον Μητσοτάκη.

 18. avatar ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ

  ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣ ΠΙΑ !
  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!!!

 19. avatar Άντε κρύψου ,

  μη μιλάς.

 20. avatar Αλιεξη γερα

  Οι φυλακές ( novartis- ) είναι κοντά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει