Θεοχάρης: Το 2020 μπορεί να αναδειχθεί σε ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

«Όλοι πλέον έχουν μόνο καλά λόγια για την Ελλάδα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:59
07/02/2020
Θεοχάρης: Το 2020 μπορεί να αναδειχθεί σε ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
loading

«Tο 2020 μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί σε έτος ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τα εγκαίνια της επαγγελματικής-τουριστικής έκθεσης Horeca 2020, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (07/02), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 120.000 επισκέπτες.

Από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΞΕΕ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Horeca, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου, o κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι ο υπ' αριθμόν έναν στόχος του υπουργείου και παρουσιάζοντας δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση εστίασε στην πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων χωρίς καμία εξαίρεση.

«Η στιγμή μας είναι τώρα, τώρα που η Ελλάδα προκαλεί μόνον θετικά συναισθήματα στη διεθνή κοινότητα και αποσπά επαίνους: Από τους εταίρους της και τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ -μέχρι τα επενδυτικά funds και τα εκατομμύρια τουριστών που την επισκέπτονται. Όλοι πλέον έχουν μόνο καλά λόγια για την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός.

Στην παρέμβαση του, ο υπουργός, αφού ανέφερε ότι τίποτα δεν είναι απλό κι εύκολο, υπό το πρίσμα των μεγάλων προκλήσεων (γεωπολιτικών εξελίξεων, κλιματική αλλαγή, μετανάστευσης, επιδημίας κορονοϊού), υπογράμμισε ότι ο εφησυχασμός απλώς απαγορεύεται. «Στη δική μας αντίληψη, το υπουργείο Τουρισμού δεν είναι παθητικός παρατηρητής και "τροχονόμος" των εξελίξεων. Αντιθέτως, είναι το επιτελικό στρατηγείο που ενώνει δυνάμεις, αξιοποιεί ευκαιρίες, θωρακίζει και αναβαθμίζει τον τουρισμό και τις δυνατότητές του. Αυτό ξεκινήσαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί αυτό αξίζει στον ελληνικό τουρισμό, αυτό αξίζει στον Έλληνα ξενοδόχο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός εξέφρασε την πίστη πως το 2020 μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί σε έτος ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή δίνεται ώθηση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, παράλληλα εμπλουτίζεται το προϊόν μας με την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και μεταξύ άλλων αναδιατάσσεται το σύνολο της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης έκανε ειδική αναφορά σε μια δράση που φέρει την ονομασία «HOTELS FOR» και είναι, όπως είπε, η έμπρακτη ανταπόδοση του ελληνικού ξενοδοχείου στην ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου με το ΞΕΕ ιδρύεται ο εν λόγω φορέας που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το ξεδίπλωμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, όπως είπε ο υπουργός.

«Κάνουμε πράξη τον διακηρυγμένο στόχο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας για ανάπτυξη η οποία θα φτάνει σε όλους. Για τη στήριξη των πιο αδύναμων, για την επούλωση πληγών που άφησε πίσω της η κρίση, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη βιώσιμη ανάπτυξη παντού και για όλους», σημείωσε.

Αλ. Βασιλικός: Μάθημα για όλους η δεκαετία που πέρασε

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι τώρα είναι κατάλληλη στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου να χαράξουν τη στρατηγική της επόμενης δεκαετίας. «Η δεκαετία που πέρασε ήταν ένα μάθημα για όλους και με αφορμή την κρίση, οι εύκολες λύσεις αποδείχθηκαν μύθοι και ψευδαισθήσεις και στην πραγματικότητα, απλά πυροβολούσαμε τα πόδια μας», όπως είπε.

Εστιάζοντας σε αυτά που πρέπει να γίνουν, ο κ. Βασιλικός ζήτησε από την Πολιτεία την άμεση φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τη λήψη μέτρων για την παραξενοδοχία και την βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά και την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Στα περίπτερα των 550 εκθετών τα οποία καλύπτουν 50.000 τ.μ. συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας στη Horeca, παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες τάσεις και τα καινοτόμα προϊόντα και παράλληλα, φιλοξενούνται εκδηλώσεις με επίκεντρο την τουριστική βιομηχανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει