Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή, αυτή τη φορά, την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη η οποία, καταθέτοντας στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, φέρεται να τον κατήγγειλε για παρεμβάσεις στο έργο εισαγγελέων που διερευνούσαν σοβαρές υποθέσεις αλλά και απειλές.

«Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς» Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά», αναφέρει σε δήλωση του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσθέτοντας:

«Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αποδίδει στην κ. Τσατάνη «προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου Βγενόπουλου» και την κατηγορεί ότι αρχικά του ζήτησε να τη βοηθήσει στη συνέχει τον κατήγγειλε.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Η καλύτερη απάντηση στα ψέματα της κας Τσατάνη, Εισαγγελέως η οποία καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση Novartis, είναι η αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου Βγενόπουλου.

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης υπενθυμίζω:

α) Η κα Τσατάνη με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την αποκλειστικά αρμόδια Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, τη χειρίσθηκε και την αρχειοθέτησε με προκλητικά απροκάλυπτες μεθοδεύσεις.

β) Η κα Τσατάνη εντός 72 ωρών, με διαστημική ταχύτητα «μελέτησε» και με πρωτοφανή ευφυΐα κατανόησε χιλιάδες σελίδες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια συνέταξε τη διάταξη απαλλαγής του μακαρίτη Βγενόπουλου, που αριθμούσε 801 σελίδες εάν θυμάμαι καλά.

γ) Για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Βγενόπουλος – από ποιόν άραγε – και την προανήγγειλε ο ίδιος λίγες ώρες πριν η κα Τσατάνη τον απαλλάξει προκλητικά και παράνομα.

δ) Το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Κυπριακή οικονομία κατέρρευσε μάλιστα και εξ αιτίας αυτού του σκανδάλου.

ε) Η κα Τσατάνη δε δίστασε να μηνύσει τους Κύπριους συναδέλφους της που ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου. Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τη μήνυση της.

στ) Τη δράση της κας Τσατάνη αποκάλυψε κυρίως ο εκλεκτός σήμερα της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. γνωστός εισαγγελέας κ. Αγγελής.

ζ) Η κα Τσατάνη, γνωστή για τη μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις, είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.

η) Την καταγγελία της σε βάρος μου έκανε αμέσως μετά την παράνομη αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Προφανής ο αντιπερισπασμός.

θ) Έχει παραδεχθεί ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου με δική της πρωτοβουλία. Ζήτησε και αυτή να τη βοηθήσω και μετά με κατήγγειλε.

Προφανώς είναι τεράστια και σπάνια σύμπτωση που και οι τέσσερις Εισαγγελείς Αγγελής, Ράϊκου, Αθανασίου και Τσατάνη κατέθεσαν ότι ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου. Οι ψευδείς, αχαρακτήριστες και ανάξιες για Εισαγγελικό Λειτουργό δήθεν αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών μας με αναγκάζουν να αποκαλύψω – μολονότι δεν το ήθελα- τις πραγματικές συνομιλίες μας και τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν όταν με συναντούσαν με δική τους πρωτοβουλία.

Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες.