Τα επεισόδια στη Λέσβο σχολίασε ο βουλευτής και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιος ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ο κ. Ψυχογιός κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακροδεξία γραμμή τόνισε ότι οι ενέργειες της οδηγούν σε επεισόδια που αντιμετωπίζονται με ακραία καταστολή.

Πιο συγκεκριμένα ολόκληρη η δήλωση του: «Η εφαρμογή του Νόμου 4636/2019 της Κυβέρνησης ΝΔ, όπως είχαμε επισημάνει πριν λίγους μήνες, διέλυσε τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο παραβιάζοντας σωρεία διατάξεων,  νομοθέτησε τα κλειστά κέντρα – φυλακές ακόμα και για τις ευάλωτες ομάδες μέχρι και για 36 μήνες, “έκοψε” τον ΑΜΚΑ και την πρόσβαση στην Υγεία για χιλιάδες ανθρώπους και τα παιδιά τους, ενώ συγκέντρωσε τα πυρά όλων, μεταξύ αυτών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δεν χρηματοδοτεί τα σχέδια για φυλακές, πλωτά φράγματα, κλπ. επειδή καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανικανότητα, την άγνοια, την αδράνεια προς την Ευρώπη και τις ευθύνες της και την ακροδεξιά γραμμή που υπηρετεί η κυβέρνηση, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ίδια τη χώρα, και οδηγούν σε γεγονότα όπως αυτά που παρακολουθούμε στη Λέσβο που αντιμετωπίζονται, μάλιστα, με ακραία καταστολή».