«Προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο ελαστικά τα κριτήρια», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και έτσι η ενίσχυση των νοικοκυριών πάρθηκε και με γεωγραφικά και με εισοδηματικά κριτήρια», αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Υποστήριξε πάντως ότι «εξαφανίστηκε το λαθρεμπόριο. Θα ήθελα να δω και την αποτελεσματικότητα». Και τόνισε ότι «Θα θέλαμε να μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια».

Για το θέμα της έλευσης της τρόικας αλλά και το ενδεχόμενο των νέων μέτρων είπε: «Η Ελλάδα έχει κάνη καλή δουλειά. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις και δικαιούται να ζητήσει το ίδιο από τους δανειστές. Έχουμε το μεγαλύτερο κυκλικά διορθωμένο πλεόνασμα. Έχουμε ένα πλεόνασμα της τάξης του 4% με 6%».

Ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε και τις αρνητικές δηλώσεις Άσμουσεν λέγοντας ότι εκείνος έχει την άποψή του. «Εμείς έχουμε διαφορετική εικόνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα», είπε συνεχίζοντας ότι: «Έχουμε φάει όλο το λίπος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντια μέτρα. Έχει κάνει ένα μικρό θαύμα η Ελλάδα χάρη στις θυσίες των Ελλήνων».

Αναφέρθηκε όμως και στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ήταν τελείως απαράδεκτη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο.

Είπε πάντως ότι «δεν έχουμε εξισώσει κανέναν με κανένα. Έχουμε καταδικάσει τη βία» και πρόσθεσε: «Επικίνδυνος ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός. Είναι άλλο πράγμα να ασκείς και να δικαιολογείς τη βία. Και τα δύο οδηγούν σε λάθος χρόνου». Μάλιστα, είπε ότι: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για τους πιτσιρικάδες των Πυρήνων της Φωτιάς. Τι μηνύματα στέλνεις; Δηλαδή έτσι τους αντιμετωπίζουμε;», διερωτήθηκε.