Την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλέγει σήμερα στις 10:30 το πρωί σε ειδική συνεδρίαση η Ολομέλεια της Βουλής.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται καθώς η ανώτατη δικαστικός κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας που την προτείνει, του ΣΥΡΙΖΑ που την αποδέχθηκε και του Κινήματος Αλλαγής που επίσης δίνει τη συγκατάβασή του.

Συνολικά αναμένεται να λάβει 265 ψήφους και όχι 266 που είναι το άθροισμα της κοινοβουλευτικής δύναμης των τριών κομμάτων, αφού ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει καθώς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρικούς λόγους.

Όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του, το ραντεβού είχε κλειστεί πολύ καιρό νωρίτερα και δεν μπορούσε να το αναβάλει και πως εάν ήταν στην Αθήνα θα ψήφισε και αυτός «ναι».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει στις 13:30 το μεσημέρι που θα έχουν λήξει οι εργασίες στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας θα μεταβεί μαζί με το προεδρείο του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας που βρίσκεται το γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου (καθώς μέχρι και σήμερα είναι τυπικά πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου) προκειμένου να της ανακοινωθεί επισήμως το αποτέλεσμα της διεξαχθείσας ψηφοφορίας.