O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σχετικά με τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δήλωσε: «Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής. Το ότι κάποιος δεν προφυλακίζεται δεν σημαίνει εκ προοιμίου ότι είναι είτε αθώος, είτε ένοχος».

«Από κει και πέρα, την τελική κρίση, αν είναι αθώοι ή ένοχοι των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται, είναι υπόθεση του δικαστηρίου. Είναι υπόθεση της ελληνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η νομιμότητα είναι εκείνη που δίνει απαντήση σε πράξεις βίας και σε εγκληματικές πράξεις και ο εισαγγελέας και ο ανακριτής, από ανεξάρτητη θέση, αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση, η οποία, όπως είπε, είναι ένα μέτρο το οποίο προφανέστατα οι δύο δικαστικοί λειτουργοί έκριναν αναγκαίο να επιβληθεί.

Σχετικά με τις έρευνες για τη συνδρομή αστυνομικών σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι είναι λάθος να γίνονται γενικεύσεις και να επικρατεί ισοπεδωτισμός σε λογικές εκφασισμού και ναζισμού. Η συντριπτική πλειονότητα είναι βαθιά δημοκρατικοί πολίτες και τα αποστήματα που υπάρχουν πρέπει να σπάσουν, συμπλήρωσε.