Χρυσοχοΐδης: Παιδιά πλουσίων οικογενειών μέσα στις καταλήψεις

«Κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:52
15/01/2020
Χρυσοχοΐδης: Παιδιά πλουσίων οικογενειών μέσα στις καταλήψεις
15
loading

Για τις επιθέσεις από καταληψίες στους αστυνομικούς στο Κουκάκι αλλά και τις αποφάσεις των εισαγγελέων που αποφάνθηκαν πως είναι πλημμέλημα και αφέθηκαν ελεύθεροι μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «10», ενώ εξέφρασε την άποψή του, ότι αυτή «είναι η χαρακτηριστικότερη περίοδος μετά την κρίση και γενικότερα στην μεταπολίτευση όπου υπάρχει ένα αίσθημα υψηλής αισιοδοξίας, γιατί οι πολίτες έχουν τη διάθεση να μπουν σε μια νέα περίοδο κανονικότητας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδηςκατηγόρησε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα της ατιμωρησίας.

Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, για το θέμα των καταλήψεων: «Εκτός από μια περίπτωση, δεν υπάρχει εκκένωση και μετά επανακατάληψη. Πάνω από είκοσι καταλήψεις εκκενώθηκαν. Η ασφάλεια είναι συνυφασμένη με το δικαίωμα της ελευθερίας. Έρχεται κάποιος και καταλαμβάνει το σπίτι σας, γιατί έτσι του αρέσει. Με ποια λογική καθένας αρπάζει ένα κτίριο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό. Γιατί αφήναμε τόσα χρόνια αυτές τις καταλήψεις. Όλες αυτές οι καταλήψεις; δεν είχαν "μωρομάνες" όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φονικά αντικείμενα ή ήταν σημεία που κατέφευγαν κάποιοι για να κάνουν παράνομες πράξεις».

Σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτίρια στο Κουκάκι, τόνισε ότι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και δεν υπήρξε παραβίαση, ενώ είπε πως περιμένει κάποια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους που πέταξαν καταληψίες σε αστυνομικούς, ενώ πρόσθεσε πως δεν άκουσε έως τώρα κάποια αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει μια επιτηδευμένη σιωπή», πρόσθεσε, «για να μην δυσαρεστούν κάποιους που είναι κοντά τους. Στις καταλήψεις είναι πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών και κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι από δω και πέρα θα υπάρχουν κάμερες σε όλες τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και θα τις έχουν οι ίδιοι αστυνομικοί, όπως γίνεται σε πολλές δημοκρατικές χώρες. Οι κάμερες θα καταγράφουν, όπως είπε, τις δράσεις των αστυνομικών και των διαδηλωτών, ενώ με τις προϋποθέσεις του νόμου θα γίνεται η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός, θα επανέλθουν τα διακριτικά κάθε αστυνομικού, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη θα έχει την δυνατότητα να εξετάζει αυτεπαγγέλτως και να παραπέμπει όποιον αστυνομικό έχει αποδειχθεί ότι ασκεί βία.

Εξάρχεια

Όσον αφορά τα Εξάρχεια, ο υπουργός επισήμανε, ότι «οι αλλοδαποί που δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και πουλάνε ναρκωτικά ή κυκλοφορούν με όπλα δεν θα μείνουν στην Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες που κάνουν παράνομες πράξεις θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια», ενώ πρόσθεσε ότι η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα από αυτούς τους κακοποιούς στα Εξάρχεια, ενώ ότι τα «χοντρά ναρκωτικά» έχουν φύγει από τα Εξάρχεια και οι περισσότεροι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται είναι παράνομοι.

Για την κατάργηση του ασύλου, υπογράμμισε ότι «υπήρχε διάχυτος ο φόβος στα Πανεπιστήμια, ενώ τώρα πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια εκεί. Η κατάργηση του ασύλου ήταν ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα».

Σχετικά με την τρομοκρατία, ο υπουργός τόνισε ότι «υπάρχουν κίνδυνοι, απειλές, αμετανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η προσφορά τους είναι να προκαλούν εκρήξεις ή να κάνουν δολοφονικές ενέργειες.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό - προσφυγικό επισήμανε ότι «η κάθε ημέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη», ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως «αν είναι διαχειρίσιμες οι ροές, τα πράγματα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι καλύτερα». Για το ίδιο θέμα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στο report που έστειλε το 2019 προέβλεπε ροές 35.000 χιλιάδων και τελικά ήταν διπλάσιες».

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την σύνεση και την φρόνηση να χειριστεί το θέμα», ενώ τέλος τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής, την οποία χαρακτήρισε «καταστροφική».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Πρωτοβουλία πολιτών: Ελευθερώστε τα Εξάρχεια από την ακροαριστερά

  Γι\' αυτό επιμένουμε: Να τους πιάσετε όλους αυτούς τους εγκληματίες καταληψίες με τους πλούσιους και πάμπλουτους αριστερούς συριζαίους γονείς και να τους δημεύσετε τις περιουσίες. Και όσες περιουσίες (ακίνητα, καταθέσεις, επιχειρήσεις κλπ) έχουν στην Ελλάδα, αλλά και τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Και μετά αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. Τα πλουσιόπαιδα του συριζα και της αριστεράς με τις καταλήψεις, τα μπάχαλα, τις καταστροφές, τις μολότοφ, τις δολοφονικές επιθέσεις στην Μαρφίν κλπ είναι που καταστρέφουν την χώρα μας.

 2. avatar ΚΟΥΚΟΥΛΟ-ΦΛΩΡΟΙ

  Πραγματικά κρίμα, τα ...\"παιδιά\". Μεγαλώνουν με τις φιλιππινέζες (ενώ οι φραγκάτοι γονείς είναι απασχολημένοι κάνοντας μπίζνες, χόμπυ ή/και [...]) και μετά έχουν πλήθος ψυχολογικά προβλήματα (βλ. Νικολάκης Ρωμανός κ.α.). Μάλλον το χόμπυ του \"ακτιβισμού\" κοστίζει λιγότερο από την ψυχοθεραπεία, απ\'ότι φαίνεται...(και το πληρώνει η υπόλοιπη κοινωνία)..

 3. avatar Σοβαρά μιλάς…..;

  Τώρα το πήρες είδηση όλα τα χορτασμένοι τα παιδιά από το χαρτζιλίκι του μπαμπά τους βγαίνουν να ξαπλώσουν τα δικά μας παιδιά έτσι που τα καταντήσατε κυνηγάνε τα 400 ευρώ

 4. avatar Hλίας

  Νέο παραμύθι fake story για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή βαρβαρότητα στην καταστολή στις καταλήψεις, τους φοιτητές και τα Εξάρχεια.
  Στο μόνο τομέα που η κυβέρνηση σημειώνει \"επιτυχίες\"...
  Γιατί στα εθνικά θέματα, τα ελληνοτουρκικά, το μακεδονικό, την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης... Άστα να πάνε! Από το κακό στο χειρότερο!

  1. avatar criskalts

   Και μετά ήρθαν οι μελισσούλες σου...

 5. avatar Χαχας

  Πλούσιοι αναρχοάπλυτοι!! που κατάντησε η κοινωνία!!

 6. avatar ????/

  Σε σαφάρι ανθρώπων τα πλουσιόπαιδα ΒΠ και μετά βάζουν τον μπαμπάκα για να μην πάνε φυλακή.

 7. avatar …………

  Αν τα παιδιά είναι ΕΠΩΝΥΜΑ και οι κατηγορίες είναι αβαβά τοτε επαγωγικά συμπεραίνεται ότι οι αρμόδιοι εξασφάλησαν κάποια ωφελήματα π.χ. μετρητά; ή προαγωγή; ή διορισμό; ή.......; COMMON SENSE!!!

 8. avatar Σοβαροτης

  Υπουργέ μου σύμφωνοι σε αρκετά από αυτά που είπατε αλλά αν μπορείτε να πάτε μια βόλτα έξω από την ΑΣΟΕΕ κατά τις 7 το απόγευμα. Τα ναρκωτικά και η χρήση τους στο πεζοδρόμιο από δεκάδες με συμμετοχή και αλλοδαπών δεν είναι εικόνα που περιγράφεται. Ο φόβος όταν σχολαμε μετά τις 7 υπάρχει και θα υπάρχει ΌΤαν η εικόνα αυτή παραμένει.

 9. avatar SASAN

  Ασφαλως !!! Και προσιταμενος του αστυνομικου των 800 ευρω ειναι ενας ανερματιστος καιροσκοπος πολιτικαντης οπως εσυ ..... σοσιαληστη μου !

  1. avatar criskalts

   Έλα ρε τρολάκι...

 10. avatar te

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

 11. avatar Μαρια Παπαδ.

  Και μετα πηγαν με την Τρεμη για καφε στο Κολωνακι, γελασαν που μας στην εσκασαν παλι (και που τους ανεχομαστε τοσα χρονια) και πληρωσαν 143 ευρω για ενα καφε εκαστος και ενα τρεντι μπισκοκο (με τα λεφτα που τους δινουμε).

  1. avatar criskalts

   ....είπε η Μαρία η Πενταγιώτισα...

 12. avatar Παπ

  Πίσω από κάθε γκλοπια είναι ένας που έχε;ι μιπσθο 600 ευρώ κυρ λαλακα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει