«Έγινε χαμός τώρα για κάτι που λέγεται σε όποιο καφενείο μπείτε μέσα. Δηλαδή, έλεος! Εντάξει, φταίω. Πυροβολείστε τον Γεωργιάδη. Δεν έχω πρόβλημα. Εμείς εφαρμόζουμε την κινητικότητα στο υπουργείο Υγείας διασφαλίζοντας όλες τις θέσεις εργασίας. Δεν θα απολυθεί κανένας», είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και αναφέρθηκε στην φράση «τι εστί βερίκοκο», λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι δεν ακολουθούν αυτούς τους λίγους συνδικαλιστές της άκρας Αριστεράς». Τότε οι παρουσιαστές της εκπομπής ανέφεραν ότι όλοι οι πολίτες έχουν προβλήματα και αντιδρούν.

Όμως, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η κυρία ήταν του ΠΑΜΕ, τι θα την πω, Δεξιά; Δεν είμαστε πολιτικά ουδέτεροι σε αυτή τη χώρα. Εγώ είμαι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία με την οποία μιλούσα ήταν συνδικαλίστρια του ΚΚΕ, τι θα την πω; Δεξιά; Δηλαδή θέλετε να κοροϊδευόμαστε; Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που βλέπετε στα κανάλια είναι συνδικαλιστές ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν έχουν άλλη κομματική ταυτότητα, μόνο αυτοί οι τρεις αντιδρούν. Τι θέλετε να τους πω; Συνδικαλιστές της Δεξιάς;», είπε και πρόσθεσε: «Δε μίλησα στους απλούς πολίτες. Μίλησα στην κυρία του ΚΚΕ».

Στη συνέχεια ανέφερε τους λόγους αντίδρασής του λέγοντας «εμείς από τη μία έχουμε κάνει τα πάντα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίες και έχουμε συνεχώς αντίδραση από τους ίδιους προφανώς για κομματικούς λόγους. “Φαντάσου”, εννοούσα, “να είχες απολυθεί τι θα έλεγες”».