Την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά, θα είναι χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό, εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων για τον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με το υπουργείο Υγείας, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στη φετινή τουριστική κίνηση, τόνισε: «Νομίζω ότι θα έχουμε μια χρόνια- ρεκόρ, τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και εσόδων. Πρόκειται για ζεστό χρήμα για το κράτος που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ».

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ελκυστικός για επενδύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για επενδύσεις αλλού τύπου, με προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, ο θρησκευτικός, πολιτιστικός ή ο γαστρονομικός τουρισμός.

Επισήμανε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου είναι να επιστρέψουν στη χώρα μας οι τουρίστες, χωρίς να σκέφτονται τα προβλήματα στις ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Δεν πρέπει να περιμένουμε τα εξωτερικά γεγονότα για να βελτιωθεί ο τουρισμός. Υπάρχουν αισθήματα αποσταθεροποίησης με όσα γίνονται στην Αίγυπτο, η δε Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει ειρήνη στην ευρύτερη γειτονιά της, ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.