Βορίδης: Μειώνουμε το κόστος παραγωγής των αγροτών εκσυγχρονίζοντας την ελληνική γεωργία

Πόσα χρήματα θα διοχετευθούν στους αγρότες και με ποια μορφή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:55
03/12/2019
Βορίδης: Μειώνουμε το κόστος παραγωγής των αγροτών εκσυγχρονίζοντας την ελληνική γεωργία
4
loading

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας ανέδειξε το τεράστιο πεδίο ευκαιριών που γεννά ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής γεωργίας και τον καθοριστικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει στο άμεσο μέλλον η εκμηχάνιση του πρωτογενούς τομέα ως μέσο ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι μετά την επίλυση μίας περίπλοκης νομικής κατάστασης με την οποία τα Σχέδια Βελτίωσης είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούνται ιδιαιτέρως ισχυρές βάσεις για τη μετάβαση της ελληνικής γεωργίας στη νέα εποχή.

«Επίλυση που οφείλεται αφενός στη σκληρή μας δουλειά, αφετέρου στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Υπουργείο έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας προς όφελος των αγροτών μέσα από τη δημιουργία δύο μοναδικών χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι μέσω αυτών των μοναδικών εργαλείων πρόκειται να διοχετευθούν στους αγρότες 600 και πλέον εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων. Εάν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα 600 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τα σχέδια βελτίωσης, τότε γίνεται σαφές ότι το συνολικό ποσό που θα τεθεί στη διάθεση των αγροτών ώστε να επενδύσουν στην ελληνική γη και να συνεχίσουν να παράγουν ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών μέσα από σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής, ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ομάδα Αλήθειας & Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  [...] μικρη μου[...];
  μην παραπονιέσαι θα μαθεις
  να μην τα τρως την αλλη φορα
  τα χορτα.

 2. avatar Γύπας

  Και που θα βρεθούν τα χρήματα να πληρώνουμε τα χαμηλότοκα δάνεια; Να πάμε να τα πάρουμε και μετά θα χάσουμε και τα χωράφια μας!! Ωραίος είσαι! Γιατί δεν επιδοτείς την αγορά π.χ τρακτέρ, κλαδοτεμαχιστές ( ήταν και σε πρόγραμμα ) , τα λιπάσματα , το πετρέλαιο. Και το βασικότερο, βάλτε ένα πλαφόν στα αγροτικά προϊόντα που οι αγρότες θα ξέρουν αν τους συμφέρει η τιμή και ανάλογα να καλλιεργούν. Πχ. στο κιλό το σιτάρι 0,15 στην ντομάτα 0.50 , στο ελαιόλαδο 2,00 κ.λ.π.

  1. avatar αυτα ουτε στο κουμουνισμο δε γινοτανε….

   το κρατος θα γινει επιχειρηματιας????θα βουλιαξει το συμπαν......αυτο που λες θα ηταν καλο αν το εκαναν οι ιδιωτες με τη βοηθεια του κρατους...αλλα????

   1. avatar αυτα ουτε στο κουμουνισμο δε γινοτανε…

    χα χα χα ψευτοΔεξιοι τρωτε φρικη εεεεε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει