Στο θέμα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Προσπαθούν, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να εγκλωβίσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο μιας φαύλης πολιτικής», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9.89.

«Η απόλυτη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται ακριβώς στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, συνέπειες μιας πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό ασκήθηκε για να “στηριχθούν” με εκατοντάδες δις οι τράπεζες εκτινάσσοντας αντίστοιχα το χρέος. Το δίλημμα, λοιπόν, που θέτει ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο είναι πλαστό, αλλά αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική σε όλο της το μεγαλείο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε τονίσει, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ότι «εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες». «Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές», είχε δηλώσει.