«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στο περιβάλλον αυταρχισμού, καταστολής και ανάδυσης ακροδεξιών φωνών και λογικών που διαμορφώνεται στη χώρα μας και διεθνώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο», για να τονίσει πως «η μαζικότατη και ειρηνική πορεία, ήταν η καλύτερη απάντηση στο κλίμα τρομολαγνείας και καταστολής που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες από την κυβέρνηση».

Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι στην προαναθεωρητική Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που είχε ως στόχο την εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, την προστασία δημόσιων κοινών αγαθών όπως είναι η ενέργεια και το νερό και τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας πολιτικού συστήματος, όπως για παράδειγμα ενάντια στην ασυλία του πολιτικού προσωπικού έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών». ‘Ασκησε κριτική σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ως προς την ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86, «που διασφαλίζει ότι δεν θα επιτραπεί καμία διαδικασία παραγραφής σε σύντομο χρόνο της διαλεύκανσης υποθέσεων δωροδοκίας πολιτικών». Μίλησε για “σημείο μείζονος υποκρισίας”, κατηγορώντας τους ότι «απέτρεψαν κάθε μορφή ευρείας συναίνεσης και προσπαθούν να προστατεύσουν ημετέρους».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «απαντήσαμε με συγκεκριμένα στοιχεία στον κ. Φρουζή, τα οποία αποδεικνύουν τη συνεχή μείωση των εσόδων της εταιρείας, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σχολίασε πως «το ανησυχητικό είναι ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή». «Ο κ. Φρουζής, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, παραδέχτηκε ότι θα κάνει άμεσα αίτηση για να αποδεσμευθούν  οι καταθέσεις του στην Ελβετία, με βάση ακριβώς τη διάταξη την οποία ψήφισε την  προηγούμενη Τετάρτη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε: «Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνουμε σκιές στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.