Ποτάμι: Το Πολιτικό Συμβούλιο εισηγείται την αναστολή λειτουργίας του κόμματος

Ζητά να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση του κόμματος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:16
18/11/2019
Ποτάμι: Το Πολιτικό Συμβούλιο εισηγείται την αναστολή λειτουργίας του κόμματος
3
loading

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού θα καταθέσει πρόταση για αναστολή λειτουργίας του κόμματος στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων που θα συνεδριάσει στις 24 Νοεμβρίου.

Παράλληλα το Ποτάμι θα ζητήσει τη διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Όπως είναι γνωστό ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι το Ποτάμι δεν θα λάμβανε μέρος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που δημοσίευσε το κόμμα, δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας υποστηρίζοντας ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του και θα υπάρξει ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει το Ποτάμι.

Στο σκεπτικό της πρότασης για αναστολή του κόμματος επισημαίνεται ότι τοπικές ομάδες έχουν αποδεκατιστεί και ότι δεν είναι επιθυμητή η μετατροπή σε «κόμμα σφραγίδα».

Στο πλαίσιο αυτό το Πολιτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει την απόφαση Θεοδωράκη να προσφέρει 500.000 ευρώ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar dert68

  Απλά κρίμα και άδικο για ένα κόμμα που ανέβασε το πολιτικό ήθος σε άλλο επίπεδο και προσπαθούσε να προτείνει λύσεις προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων.

 2. avatar PanosGianaros

  Φαίνεται πως ο Σταύρος αποφάσισε να ασχοληθεί πάλι με την δημοσιογραφία .
  ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΑΛΙ Ο . . . . . ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. . . !
  Δεν ξέρω αν θα δείνει και . . . 30.000 το επεισόδιο . . !
  Αφού έπαιξε τον βρώμικο ρόλο του , παρασύροντας τον κόσμο ' ' πολλά χρόνια
  μπροστά ' ' ασχολούμενος με το . . . ΠΑΡΕΛΘΟΝ , , βοήθησε τον Κούλη με την αντι-ΣΥΡΙΖΑ
  πολιτική του να γίνει πρωθυπουργός και τώρα . . . . ΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΟ . . !
  Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει κάτι στο κρατικό ταμείο όπως ο Τσοβόλας . . . !

 3. avatar Δυστυχώς

  Πολύ μπροστά για την ελληνική πραγματικότητα. Έβγαλε κεφάλι έξω από τα βουρκόνερα και φυσικά οι θαμώνες του βούρκου επιτέθηκαν ανελέητα με λάσπη, γιατί χάλαγε το κατεστημένο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει