Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα αποφάσισε η Βουλή. Και γι’ αυτό εξέφρασαν την άποψή τους για το θέμα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μάκης Βορίδης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολουθούν οι απόψεις τους

Μάκης Βορίδης: Ο πυρήνας του ζητήματος δεν είναι ούτε τι έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου για τη φοροδιαφυγή γενικώς ούτε τι έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο, ούτε για την οικονομική πολιτική. Είναι γιατί αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ με την αφαίρεση τριών ονομάτων που είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου και που όπως λέει η πορισματική έκθεση του ΣΔΟΕ προκύπτει ζήτημα απώλειας σημαντικών φορολογικών εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει γενικώς ένα σκάνδαλο πολιτικό για τη φοροδιαφυγή.
Νομίζω όμως ότι δεν είναι καλή διαδικασία αυτή. Τώρα εγώ είμαι και νέος βουλευτής και δεν είμαι και νομικός. Αυτή η διαδικασία που γινόμαστε λίγο σαν δικαστήριο λίγο όχι σαν δικαστήριο εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν το βρήκα πολύ εύκολο και νομίζω ότι δεν είμαστε το κατάλληλο Σώμα. Νομίζω ότι υπήρχαν και αμφισημίες στο πόρισμα της πλειοψηφίας αλλά μου μένει και μια αίσθηση της αδικίας ότι από όλη αυτή την κατάσταση μόνο ένας άνθρωπος είναι κατηγορούμενος.