Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές, η σχέση με τους γονείς του, η Μαρέβα και ο Αλέξης Τσίπρας

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» - Οι τουρκικές προκλήσεις, η Κύπρος και η Συρία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:01
15/10/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές, η σχέση με τους γονείς του, η Μαρέβα και ο Αλέξης Τσίπρας
12
loading

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε μια συνέντευξη σε προσωπικό τόνο, έβγαλε όμως και είδηση. Είπε ότι «αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».

Σε μια συνέντευξη με πυκνές αναφορές στην προσωπική και την οικογενειακή του ζωή, την Μαρέβα και τα παιδιά τους, τους γονείς του Κωνσταντίνο και Μαρίκα, την ζωή στο Παρίσι και το «μικρόβιο της πολιτικής», ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, από τις τουρκικές προκλήσεις και την Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ, το κυβερνητικό έργο

Τουρκικές προκλήσεις, την Κύπρο και την Συρία

«Η Ελλάδα προσέρχεται στην Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας και ευημερίας σε μια ταραγμένη περιοχή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας παράλληλα με σκληρά λόγια την τουρκική εισβολή στη Συρία. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα συντάσσεται απόλυτα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και την διακοπή των εχθροπραξιών.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Τουρκία με τη στάση της θα κάνει μια περίπλοκη κατάσταση στην Συρία, ακόμη πιο περίπλοκη» και «δυστυχώς θα ξαναδώσει οξυγόνο στον ISIS και στα ακραία τρομοκρατικά στοιχεία, τα οποία είχαν ηττηθεί στο πεδίο των μαχών, με τους Κούρδους πρωτεργάτες σε αυτήν την μάχη, ώστε να ξαναβρεθούμε στην τραγική κατάσταση να αναβιώσει αυτό το «τέρας» της ακραίας τρομοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ευρώπη, συνολικά στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο σε ότι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. «Αυτό θα σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί» είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι εξετάζονται κυρώσεις και για την εισβολή στη Συρία, κυρώσεις που, όπως είπε, θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινήσει με ένα εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Για το κυβερνητικό έργο και τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό του έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σκοπός του είναι να τιμήσει την εντολή των πολιτών, προσθέτοντας πως έχει χρονοδιαγράμματα, τα οποία οφείλει να τηρήσει.

«Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να «σπάσει» γρήγορα. Εγώ θα είμαι υπόλογος είτε για την επιτυχία είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός Πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και την ψήφο των απόδημων

Σχετικά με το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να προσωποποιούνται οι πολιτικές διαφορές. «Ελπίζω η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης να χαμηλώσει. Ήδη έχει χαμηλώσει με δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρχει δίαυλος μεταξύ Πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσής. Εύχομαι να μπορούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όποιος είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει.

«Διευκόλυνση κάνουμε. Βάζουμε ένα πλαίσιο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Εγώ ήθελα την επιστολή ψήφο. Είμαι διατεθειμένος να κάνω την υποχώρηση η διαδικασία να γίνεται στα προξενεία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν, ο Πρωθυπουργός τους κατηγόρησε ότι συνειδητά χρησιμοποίησαν το 2015 την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία. Τόνισε μάλιστα πως στόχος του είναι η 4ετία.

«Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού, Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την Συνταγματική Αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφή για την χώρα. 

"Ενώπιος Ενωπίω" με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε μία κουβέντα λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, 14 October 2019

Για την Novartis

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία, βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή, αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρίκα

«Στα παιδιά μου λέω να μην συγκρίνονται με κανέναν. Ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός σε άλλη εποχή. Σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του. Μελέτησα όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης. Είναι μια συναισθηματική συνέχεια αλλά δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας αν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Για την μητέρα του είπε ότι σε πολλά πράγματα έκανε πίσω για να στηρίξει τον σύζυγό της. «Με αδυναμία στο μόνο γιο που είχε. Είχα μια πολύ ωραία και ζωντανή σχέση μαζί της και έμαθα πολλά από εκείνην. Έκανε 4 παιδιά όταν οι γιατροί της είπαν να μην κάνει κανένα λόγω των προβλημάτων στην σπονδυλική της στήλη. Της αναγνωρίζω ότι έλεγε πάντα την γνώμη της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη αυτό που έβλεπες αυτό έκανε».

Είχα πολλές ευκαιρίες αλλά δούλεψα και σκληρά

Για την αντιπολίτευση και πως του προσάπτουν ότι μισεί τους εργαζόμενους είπε ότι προσπερνά όλα όσα είπαν για εκείνον και οι απαντήσεις έρχονται μέσα από την πολιτική του.

«Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και δική μου δουλειά είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να δημιουργούν και χρέος της πολιτείας είναι να στέκονται δίπλα σε όσους είναι πιο αδύναμοι», είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο αν μπορεί να ταυτίζεται με όσα περνούν οι πολίτες αφού προέρχεται από μια καλή οικογένεια απάντησε ότι ο πολιτικός πρέπει να δίνει προτεραιότητες και να δίνει εφαρμόσιμες λύσεις. «Έχω τεράστιο σεβασμό σε όσους ξεκινούν με λίγα και φτάνουν ψηλά», είπε.

Στο ερώτημα τι είδους πατέρας είναι απάντησε ότι η πολιτική είναι βαρύ και ανθυιγιεινό επάγγελμα ως προς την οικογενειακή ηρεμία. «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά μου είναι η προτεραιότητά μου και με την Μαρέβα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας». Αναφερόμενος στην μικρή του κόρη Δάφνη που είναι μόλις 16 ετών είπε ότι φροντίζει δυο φορές την εβδομάδα να τρώνε μαζί.

Οι σχέσεις με την Μαρέβα

Για την γνωριμία τους και την σχέση του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι είπε. «Ήταν φοιτητικός έρωτας. Γνωριστήκαμε στο Χάρβαρντ. Την βοήθησα σε μια εργασία Στατιστικής. Και να μην είχαμε καταφέρει να σώσουμε τον γάμο μας τα ίδια θα είχε πει η Μαρέβα για μένα. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί και στο άλμπουμ των αναμνήσεων μας θα δείτε ότι είμαστε σαν μια κανονική οικογένια όπως οι άλλες. Περάσαμε δυσκολίες και βγήκαμε πιο δυνατοί».

Είπε ακόμα ότι κανείς γάμος δεν πρέπει να σωθεί μόνο για τα παιδιά. «Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις μιας καλής και υγιούς σχέσης. Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Ε, ναι

  Τι άλλο να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες... Η Μαρεβα και τα γιουβαρλάκια της Μαρίκας. Αα, και η βολική για τις offshores διάσταση. Χατζηνικολάου στη θέση του Αυτιά

 2. avatar The truth is . .

  Αν δεν του ετοίμαζε και δεν του παρέδιδε τα γραπτά του η "άφραγκη" φροντίστρια, που αμέσως μοιράστηκε χρήμα και τον παντρεύτηκε, ούτε τεχνική σχολή δεν θα ήταν ικανός να είχε τελειώσει on his own.
  .
  Και τι ακριβώς τελείωσε στο Harvard ; International economics !
  Ότι δηλαδή χρειάζεται μια κοπελίτσα στο γκισέ μιας offshore τράπεζας για να υπολογίσει ενα συνάλλαγμα.

 3. avatar ΡΕΖΙΛΗΣ

  Ήρθε ο Πομπεο
  τους είπε "τέρμα τα πάρε δώσε με Ρωσία και αγωγούς",
  "διακόψετε τις εμπορικές σχέσεις με την Κινα" και σαν πιόνια που είναι χάραξαν αμέσως σταθερή γραμμή εξωτερικής πολιτικής ενάντια προς τα συμφέροντα της πατρίδας τους.
  Μόνο ο πατριώτης Καραμανλής είχε τα guts να αντισταθεί σε όλους χάριν του λαού του . . που μπροστά στα "λεφτά υπάρχουν" του γύρισε την πλάτη.

 4. avatar Ούτε κουβέντα

  Δεν είπε τίποτα για σκάνδαλα που τον αφορούν... Τις μίζες της Siemens από παλιά, τα χρέη της εφημερίδας του Κήρυκα Χανίων, τα χρέη της ΝΔ, τις offshore στα Paradise Islands, το ανάκτορο του Βολταίρου στο Παρίσι ιδιοκτησίας του, χωρίς πόθεν έσχες...

 5. avatar Duo hália

  Νέα προσπάθεια αγιογράφησης του γνωστού Κούλη... Από το Χατζηνικολάου που κάποτε ήταν σοβαρός και πλούσιος.

 6. avatar supi

  Σοβαρός, μετρημένος, αξιοπρεπής, κομψός,χορτάτος, ειλικρινής και διαβασμένος!!! Ένας πρωθυπουργός που δεν ντρέπεσαι να τον βλέπεις και κυρίως να τον ακούς!!! Το αντίθετο του Τσίπρα που ούτε το όνομα της εκλογικής του περιφέρειας δεν ξέρει!!!

  1. avatar αχααααχχαα

   Μάντεψε ποιός τον χόρτασε!!!

 7. avatar Άννα Α

  Κουραφέξαλα

  1. avatar @Άννα Α

   Κι εσύ από το μπαλέτο της Lxi είσαι;

 8. avatar GBH

  Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκινητικό απο ένα ζευγάρι που ξαναερωτεύεται μετά το "πόθεν έσχες".

 9. avatar να υποθεσω

  Από νούμερα θεαματικότητας...έσκισε #not. Θα τον είδαν μόνο οι πληρωμένες κομπαρσες-στελέχη της ΟΝΝΕΔ που τον συναντούσαν δήθεν τυχαία στο δρόμο και του έλεγαν "καλέ τι γκο.... εισαι εσύ!". Αλλά και ο άλλος, τον κάλεσε για ποδαρικό στην εκπομπή...;;;; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, οι ντόπιοι να σου πούνε, ποιές είναι οι γκαντεμοιδιοτητες και πως τις απωθουνε...; Μετά το χθεσινό, θα βγάλουν μια δημοσκόπηση τα φιλικα ΜΜΕ να μας πουν για κυριαρχία του Κουλη, για διψηφιες διαφορές, και θα βάλουν και κομπάρσους ευτυχισμένους ιθαγενείς να τον σταματάνε στο δρόμο και να του δίνουν συγχαρικια για το πόσο τέλειος είναι, χαχαχαχαχα! Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν, σε ένα σανοφαγο λαό, πουλάνε επίπλαστη κανονικότητα και από πίσω πάει η κλεψιά και η διαπλοκή σύννεφο!

 10. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Αποφασίστε: Ισοτιμία ψήφου ή όχι;

  Ρεσιτάλ υποκρισίας από Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ αποτελεί ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί για την ψήφο των αποδήμων και αναμένεται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και πιθανά μέσα στον Οκτώβριο. Αυτός τουλάχιστον είναι ο διακηρυγμένος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/10/blog-post_799.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει