Με ένα σύντομο απολογισμό του έργου του αποχώρησε από το υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Δουλεύοντας όλοι μαζί διασώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά.

«Παραλάβαμε πριν ένα χρόνο οφειλές που ξεπερνούσαν τα 2,5 δισ. ευρώ και βγάλαμε πάνω από 400 εκ πλεόνασμα το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Στηρίξαμε τα κοινωνικά δίκτυα στον πόλεμο κατά της φτώχειας. Επιτύχαμε όλους τους στόχους που δέσμευαν την Ελλάδα έναντι των δανειστών χωρίς να αφήσουμε ούτε στιγμή απροστάτευτες τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται σκληρά. Το τελευταίο τρίμηνο αποπληρώσαμε πάνω από 280 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ ενισχύοντας τη ρευστότητα των τοπικών αγορών», τόνισε.

«Την αποτελεσματικότητα μας την αναγνώρισαν όλοι, τόσο οι ξένοι δανειστές όσο και η δοκιμαζομένη ελληνική κοινωνία που διαπίστωσε ότι διαπραγματευτήκαμε επιτυχημένα στην πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους συνεργάτες του, με πρώτο τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου για την εξαιρετική τους συνεργασία, καθώς και τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες καθώς και όλο τον κόσμο της αυτοδιοίκησης.

«Εύχομαι στον φίλο Γιάννη Μιχελάκη καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που αναλαμβάνει του υπουργείο Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη» και πρόσθεσε «μετά από ένα χρόνο, εγκαταλείπω το υπουργείου Εσωτερικών όπου δουλεύοντας συστηματικά σε πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
«Η συνεργασία μου με τον Υπουργό και φίλο πλέον Ευριπίδη Στυλιανίδη ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Τον ευχαριστώ θερμά. Καταφέραμε να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες, να εξορθολογίσουμε τις δαπάνες βγάζοντας πλεόνασμα, να αποπληρώσουμε παραπάνω από 280 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ», είπε, μεταξύ άλλων.