Την άποψη ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη, διότι έχει μικρότερη κοινοβουλευτική στήριξη από την προηγούμενη, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Συναποτελείται δε, πιο φανερά πλέον, από τα δύο κόμματα που έφεραν την Ελλάδα στα μνημόνια, την ίδια στιγμή που έχει πάψει να υπάρχει το αριστερό άλλοθι της ΔΗΜ.ΑΡ που λειτουργούσε και σαν το… “αποσμητικό χώρου” για την τρικομματική κυβέρνηση. Κι αυτή πάντως θα κριθεί από το αποτέλεσμα του έργου της», ανέφερε, μιλώντας στον Alpha 9,89.

«Αυτό που με εντυπωσίασε αρνητικά από το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι για μια ακόμη φορά βιάστηκαν να μοιράσουν τις υπουργικές καρέκλες, τακτοποιώντας τα πρόσωπα, και άφησαν για αργότερα την προγραμματική συμφωνία», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Και συμπλήρωσε: «Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφανίσει, στην πρώτη του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, ως “φρεσκαδούρα” μια κυβέρνηση που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι μια κυνική και άπληστη κυβέρνηση με τους ίδιους ανθρώπους να κορδώνονται στις ίδιες περίπου καρέκλες».