Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, διοργανώθηκε συνάντηση στο πλαίσιο του«Meet my MEP» με Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές, αλλά και στελέχη του European Network of Independent Living (ENIL).

Στη συνάντηση που διοργάνωσε το Freedom Drive για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των ΑμεΑ έδωσε το «παρών» και ο Αλέξης Γεωργούλης.

Μάλιστα, στην ίδια συνάντηση βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης.

Στην συνάντηση νέοι από τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης στην Ελλάδα μίλησαν για τα βιώματα τους.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης που βρέθηκε στην συνάντηση μετά από πρόσκληση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανέφερε ότι: «είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως περίπου 12-15% του πληθυσμού διαθέτει κάποιου είδους αναπηρία, γεγονός που αποδεικνύει πως το κομμάτι αυτό της κοινωνίας είναι αναπόσπαστο και διαθέσιμο προς αξιοποίηση.

Η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί διακομματική προσπάθεια, ενώ σημείο σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια θα αποτελέσει το πλαίσιο απο-ιδρυματοποίησης αυτών, αλλά και η λήψη υποστηρικτικών μέτρων  για την ανεξάρτητη διαβίωση.

Ορατότητα αυτών των ατόμων στην κοινωνία, ορθή πληροφόρηση και επαρκή ενημέρωση των πολιτών, είναι τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στην κοινωνία.

Αναγνωρίζοντας την αμέριστη σημασία των παραπάνω, δεσμεύτηκα να παραμείνω αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης ενός μέλλοντος που  δεν θα γνωρίζει διακρίσεις».