Με συγκεκριμένα ζητήματα, όπως είναι η παραποίηση των στοιχείων για την ελληνική οικονομία, θα ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

«Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, ότι θα προχωρήσει σε εξεταστική για συγκεκριμένα ζητήματα, δηλαδή στα παραποιημένα στοιχεία» δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής και κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατίας για προσπάθεια σύγχυσης και συμψηφισμού.

Όπως ανέφερε, «ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο, ότι, εφόσον υπάρχουν στοιχεία, δεν φοβόμαστε να ανοίξουμε κανένα οικονομικό ζήτημα για οποιαδήποτε περίοδο» και επισήμανε αφενός ότι τόσο η αναφορά του όσο και το πνεύμα αυτής, ήταν «σαφέστατα» και αφετέρου, ότι ο κ. Παπανδρέου είπε για μια ακόμη φορά: «Όλα στο φως».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε, ωστόσο, ότι το να ζητάει η ΝΔ να περιλάβει η εξεταστική την περίοδο από το 1981 και μετά αποτελεί «αμετανόητη» πρακτική, «προκειμένου να χαθούν οι τεράστιες ευθύνες της και να προκληθεί σύγχυση».

«Προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση, δεν θα συναινέσουμε στο να υπάρξει απόκρυψη αλήθειας», σημείωσε. «Η ΝΔ για να επιφέρει σύγχυση και συμψηφισμούς νομίζοντας ότι εμείς θα υποκύψουμε, μας μιλάει για 30 χρόνια πίσω. Αυτό δεν είναι αντικείμενο της εξεταστικής», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.