Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ σέβεται απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών

«Εναποθέτουμε στη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1:00
19/09/2019
Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ σέβεται απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών
1
loading

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ για τη θέση του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το περιεχόμενο της δικογραφίας, που έφτασε στη Βουλή, θα οδηγήσει στα πρόσωπα, που απαιτείται να διερευνηθούν είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη. Για αυτό ακριβώς, περιμένουμε να τη δούμε και να καθορίσουμε με βάση αυτή τη στάση μας».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης, «η προδιάθεση της σκευωρίας στοιχειοθετείται από τις δηλώσεις του ίδιου του Δ. Παπαγγελόπουλου, όταν ως υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους, έχοντας ρίξει "μια ματιά στη δικογραφία". Ως μη όφειλε, βεβαίως».

Επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε τη θέση, που διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης ότι «δεν στέλνουμε πρώην Πρωθυπουργούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τους στέλνει ο ψηφοφόρος σπίτι τους», λέγοντας οτι αποτελεί «αλλαγή ιστορικής τοποθέτησης της ΝΔ. Πριν 30 χρόνια δεν είχαν την ίδια στάση, πόσο μάλλον την ίδια ευαισθησία! Προφανώς όλους τους πολιτικούς τους κρίνει η κάλπη. Ωστόσο αν ο κάποιος πολιτικός εμπλέκεται σε παράνομη πράξη, εμείς δεν θα περιμένουμε να κριθεί μονάχα στις εκλογές από την κάλπη. Χωρίς αυτό να εμπεριέχει βέβαια οποιαδήποτε μομφή για τον κ. Τσίπρα. Το Κίνημα Αλλαγής σέβεται απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών και εναποθέτει στη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της υπόθεσης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Sotiris

  ρίγη, συγκίνηση, δάκρυα .......... !
  Αλήθεια όμως, γιατί δεν καταθέτετε πρόταση για πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης, για να έχουμε και το δικαίωμα να ονομαζόμαστε Ελληνική Δημοκρατία ?
  Πιστεύω όλοι θα ξέρουμε ότι τώρα η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Δημοκρατική χώρα.
  Προϋπόθεση της Δημοκρατίας, είναι η ανεξάρτητη λειτουργία της Νομοθετικής Εξουσίας, η οποία και εκλέγεται από τον Λαό, η ανεξάρτητη Λειτουργία της Εκτελεστικής εξουσίας (την οποία τοποθετεί η Νομοθετική, και βλέπεις πχ ένας γεωπόνος, να είναι Υπουργός Ανάπτυξης και πολλά άλλα ευτράπελα) και η ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία.
  Αυτά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, άρα καταχρηστικώς χρησιμοποιούμε την λέξη Δημοκρατία, κύριοι.
  Εδώ στου ουγκαουγκαουστάν, Εκλέγουμε Νομοθετική Εξουσία, η οποία ίδια και Διοικεί με αυτά που η ίδια Νομοθετεί αλλά και αυτοελέγχεται !
  Είμαστε ή δεν είμαστε Λαός της πλάκας ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει