Αιχμές Φίλη για ΣΥΡΙΖΑ και το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών

«Θρήσκευμα και εθνικότητα δεν έχουν σχέση με το επίπεδο γνώσεων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:12
05/09/2019
Αιχμές Φίλη για ΣΥΡΙΖΑ και το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών
38
loading

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δηλώνει ενθουσιασμένος με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας, στα απολυτήρια των μαθητών.

Οπως σημειώνει σε δήλωσή του, «η αναγραφή ήταν ένας αναχρονισμός που επιβίωνε πολλά χρόνια και ότι με την κατάργησή της, αναγνωρίζεται η προτεραιότητα του κράτους δικαίου έναντι θρησκοληπτικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων».

Δεν έλειψαν όμως και οι αιχμές του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι ηχηρό και πρέπει να ακουστεί και να γίνει σεβαστό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ειδικά από αυτές που άσκησαν εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, που είτε συναίνεσαν και συμβιβάστηκαν με τον προκλητικό αυτόν αναχρονισμό είτε δεν τόλμησαν να τον καταργήσουν».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του τουμεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι τίτλοι σπουδών πιστοποιούν το επίπεδο γνώσεων. Θρήσκευμα και εθνικότητα δεν έχουν σχέση με το επίπεδο γνώσεων, άρα η αναγραφή τους είναι περιττή. Είναι επίσης αντισυνταγματική και αντίθετη στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς τα στοιχεία αυτά συνιστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Με την απόφασή της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έβαλε τέλος σε έναν αναχρονισμό, που παραδόξως επιβιώνει πολλά χρόνια μετά την επίλυση του ίδιου θέματος με τις αστυνομικές ταυτότητες, παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταδίκη της από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Η απόφαση της Αρχής είναι ξεκάθαρη. Αναγνωρίζεται με αυτήν η προτεραιότητα του κράτους δικαίου έναντι θρησκόληπτων και σκοταδιστικών αντιλήψεων, που δυστυχώς επανέρχονται απειλητικά με τον μανδύα της “ταυτότητας”, και μάλιστα όχι μόνο στη χώρα μας. Απορρίπτεται και η δήθεν “συμβιβαστική λύση” της προαιρετικής δήλωσης των γονέων για το θρησκευτικό και εθνικό φρόνημα των παιδιών τους, που θα διατηρούσε στην πράξη τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και θα δημιουργούσε διαιρέσεις και νέες διακρίσεις. Και καλείται με αυτήν το υπουργείο Παιδείας να καταργήσει άμεσα ένα καθεστώς, που η διατήρησή του θα είχε ως συνέπεια, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών να περιλαμβάνονται στους τίτλους σπουδών (που φυσικά χρησιμοποιούνται στο διηνεκές κατά την αναζήτηση εργασίας), αλλά και να συγκροτούν μόνιμο αρχείο στο myschool καθώς και στους φακέλους μαθητών που τηρούνται στα σχολεία.

Το μήνυμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι ηχηρό και πρέπει να ακουστεί και να γίνει σεβαστό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ειδικά από αυτές που άσκησαν εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, που είτε συναίνεσαν και συμβιβάστηκαν με τον προκλητικό αυτόν αναχρονισμό είτε δεν τόλμησαν να τον καταργήσουν. Η Αρχή, θέτει, με την απόφασή της, σε σύγχρονη βάση την ανάγκη να επιλυθούν οι εκκρεμότητες για ένα σχολείο δημοκρατικό και κοσμικό, μακριά από (παρ)εκκλησιαστικές επιδράσεις, με σεβασμό στη συνείδηση των πολιτών και -βέβαια- στις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, που ασφαλώς δεν επιβάλλονται, η δε άσκηση των καθηκόντων που απορρέουν από αυτές δεν μπορεί να συνιστά αιτία διάκρισης ή και τιμωρίας.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποχρεούται να συμμορφωθεί με την απόφαση και να μη λειτουργήσει υπό τον πειρασμό του “κράτους των ιεροδιδασκάλων”, όπως είχε δηλώσει, κατά παράδοξο τρόπο, η σημερινή Υπουργός Παιδείας, επιχειρώντας να αναγνωρίσει (σε ποιους άραγε;) ρόλο στην εκπαίδευση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar Sotiris

  άρρωστα μυαλά, άρρωστοι άνθρωποι, μόνο προσόν τα λογοπαίγνια άνευ κανενός υποβάθρου ! ! !
  και μόνο εάν ξέρεις από που θα περάσει πρέπει να αλλάξεις δρόμο γιατί .... λερώνει βαριά !

 2. avatar Te

  Κοίτα ποιος μιλάει το τέρας μορφωσεως που δεν μπορεί να λύσει πρωτοβαθμια εξίσωση. Που το μοναδικό του προσόν ήταν αρθρογράφος στην αυγης. Η οποία αυγή ζήτημα να πουλάει 100 φύλα την ημέρα.

 3. avatar Μυρμήγκι στα χέρια του Θεού

  καϋμένε Φίλη, όταν θα συναντήσεις τον Παντοδύναμο Θεό, αργά ή γρήγορα εκείνος ξέρει, άντε να του πεις τι υποχρεώνει(!)η όποια αρχή τις κυβερνήσεις και άλλα αθεοσκοταδιστικά επιχειρήματα!.... Κρίμα που δε θα προλάβεις να ξαναφτιάξεις το αθεϊστάν..... αλλά μη ξεχάσεις να του πεις για το βιογραφικό σου και το παραμύθι με τον "συνωστισμό"!.....Με "επιστημονική τεκμηρίωση" από Λιάκο-Ρεπούση για συνηγόρους!...

  1. avatar κε Μυρμήγκι

   Η πίστη δεν σου δίνει απαντήσεις, απλά σε σταματάει από το να κάνεις ερωτήσεις.

   1. avatar Sotiris

    H γνώση, η μόρφωση αγαπητέ φίλε, η μάθηση της Ιστορίας μας και το επίπεδο του iq του καθενός μας, τον κάνουν να αγαπάει, να ζει και να δίνει τα πάντα για τον Θεό, την Πατρίδα του, την Οικογένειά του και την πρόοδό τους.
    Κόμματα δεν υπάρχουν.
    Έλληνες και Ελλάδα υπάρχουν, με τα καλά τους και τα κακά τους.
    Τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν καταλήξει τοξικά για εμάς, αρκεί να το καταλάβουμε και να τους χρησιμοποιήσουμε, τιμωρώντας όσο περισσότερο μπορούμε τα (ουκ ολίγα) λαμόγια.
    Όσο δεν τα κάνουμε αυτά, και μας παίζουν και εμπαίζουν αυτοί με ιδεολογίες και κουραφέξαλα, πάντα θα είμαστε σκλάβοι διαφόρων ταχυτήτων. Αλλά σίγουρα πάντα σκλάβοι στον ίδιο μας τον τόπο.

    1. avatar κε Sotiris

     Η αθεϊα προϋποθέτει υψηλό iq και οπως είπε κάποιος:
     "Ο φονταμενταλισμός, κάθε τύπου, λόγω της έλλειψης της προϋπόθεσης της ευφυούς σκέψης, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι είναι το χειρότερο όπλο μαζικής καταστροφής.”

 4. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ τα προτιμουν ΑΛΛΟΙ - για σκοπους ΔΟΛΙΟΥΣ -
  και οχι ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  1. avatar olymbitis

   Στα λόγια, ναι

 5. avatar Ευπατριδης

  Το μόνο κακό με το να είσαι άθεος είναι ότι δεν έχεις κανέναν να επικαλεστείς στη διάρκεια ενός οργασμού.

 6. avatar Ευπατριδης

  Κάποτε ήθελα να γίνω άθεος, αλλά τα παράτησα. Δεν έχουν αργίες.

  1. avatar Νικος χασαπης

   οι άπλυτοι δεν χρειάζονται αργίες διότι είναι τεμπεληδες χωρίς δουλειά.

 7. avatar Αρχίδαμος.

  Στην αρχή, ο Θεός δεν ήξερε ότι ήταν Θεός, διότι ήταν εντελώς μόνος. Για να ξέρεις ότι είσαι Θεός, πρέπει να υπάρχουν δύο: ένας που θα είναι Θεός και ένας άλλος που θα λέει «Θεέ μου».

  1. avatar Ρακουν

   Το ίδιο ισχύει και για τον [...], ετσι???

 8. avatar Τειρεσίας

  Νατος παλι καλα ειχαμε ησυχάσει τόσο καιρό από τις ΒΛΑΚΙΕΣ του.

 9. avatar Ο ΣΥντροφος ΦΙΛΗΣ

  και οι υπολοιποι συντροφοφασιστες δεν δικαιουνται να ομιλουν πλεον

  1. avatar δικαιούνται βρέ

   πως δεν δικαιούνται?Με τι ΚΛΟΟΥΝ θα διασκεδάζουμε μετά?

 10. avatar SER 30

  ΚΡΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΚΟ [...] ΓΕΡΟΝΤΟ ΣΟΦΙΑΣ . ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ '' ΤΟ ΚΟΒΕΙ Η ΑΥΤΗ ΤΟ ΑΥΤΟ ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΕΙ '' . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤ ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΑΣ . ΓΙ 'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ . ΩΣ ΨΕΥΤΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΤΟΛΜΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΣΥΜΠΛΕΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ . ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΞΑΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΑΧΛΙΤΣΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΤΕ . ΓΚΕΚΕ ?

  1. avatar παλαιμαχος

   ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ...ΗΔΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΟ 21 ο/ο. ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΚΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ. Ο ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΦΑΡΔΥ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΤΡΙΦΝΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ,ΣΦΙΓΜΕΝΟΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ...ΡΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΕ...

 11. avatar ποντικας ο μεγαλοπρεπής

  να καταργηθούν οι παρελάσεις και να αντικατασταθούν απο πολιτιστικες επιδείξεις!!!

  1. avatar Γατος πεινασμενος

   Νιαουουου που θα μου πας;

  2. avatar όλες οι παρελάσεις να καταργηθούν?

   πες και τις εξαιρέσεις γιατί αλλοιώς πολύ θα στενοχωρήσεις τον μπαρμπα ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΑΤΑ.

 12. avatar ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ.

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

 13. avatar αντε να παθαινουν

  οι εθνογκαγκα και οι καρναβαλιστες του συνταγματος εγκεφαλικα να ξεβρωμισει λιγο ο τοπος

 14. avatar Ψάλτης

  Πάντως ο κ. Φίλης ψέλνει -και καλά κάνει.

 15. avatar Σιγά

  Σιγά τα "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" και τις "σκοταδιστικές αντιλήψεις", οι οποίες, λέει, συγκρούονται με το κράτος δικαίου. Πριν μιλήσουμε, να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας.

 16. avatar Ποια “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα”;

  Σαν να προσπαθούμε να δουλεύουμε ο ένας τον άλλο. Αυτά τα δήθεν "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" είναι τοῖς πᾶσι γνωστά -και οι ανήκοντες σε κάποιο θρήσκευμα συνήθως θέλουν να είναι- και κυκλοφορούν παντού. Ο χιλιαστής μοιράζει ελεύθερα τα έντυπα της εταιρείας του, ο πεντηκοστιανός την εφημερίδα του, ο ορθόδοξος κάνει το σταυρό του έξω από την εκκλησία κ.λπ. Ο Στρατός, η Αστυνομία κ.λπ. δεν γνωρίζουν ποιος είναι μουσουλμάνος, εβραίος κ.λπ.; Ένας δεν τρώει χοιρινό, άλλος κάνει εναλλακτική θητεία κ.ο.κ. Πόσο ευαίσθητα είναι αυτά τα δήθεν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Ας σοβαρευτούμε. Δουλεύουμε εαυτούς και αλλήλους.

  1. avatar Ρεθυμνιωτης

   Εχεσς δικιο φιλε μου σε όλα οσα γραφεις . Εγω θεωρω , οτι τα προσωπικα δεδομενα δεν αποτελούν αυτό καθεαυτο το θέμα . Απλα το χρησιμοποιούν σαν αιτια και αφορμή , προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους , και σ' αυτή τη περίπτωση ,εγώ προσωπικά λέω πως καλά κάνουν .

 17. avatar Νικος χασαπης

  Καταλάβατε τι ψηφισαμε; κομμουνια με γραβάτα μας βγήκε ο κουλης μέχρι και ο εθνομηδενιστές φιλης τον χειροκροτεί.

  1. avatar Μεγαλε…

   ...ειναι οροι της ΕΕ οχι της Ελλαδας. Η Ελλαδα τοσα χρονια εκανε το αντιθετο και πληρωνε προστιμο. Αν θελετε οι θρησκευομενοι να τα πληρωσετε απ την τσεπη σας.

   1. avatar Ευχαρίστως

    Σου πληρώνω ένα εισιτιριο μιας διαδρομής για τη γυαρο.

 18. avatar ..

  Λιπώδης διήθηση παντού. Τι περιμένεις;

 19. avatar φροιξος

  τωρα μουγκα ο Αμβρόσιος, πανε πετιπατο οι καταρες!

 20. avatar ξερομε οτι εισαι ανθελληνας………………..

  μη το ξαναλες..................
  ...........................................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει