Την άποψη πως τα μέσα ενημέρωσης αμέσως σπεύδουν να πουν «πω πω το παιδί» μόλις «λίγο αιματάκι τρέξει από τον όποιον μπαχαλάκια» εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος, καθώς συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση για την αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στα Εξάρχεια με την ενίσχυση και «μονιμοποίηση» της αστυνομικής παρουσίας.

«Υπάρχει εκχώρηση της κρατικής βίας με συνταγματικό τρόπο στην αστυνομία, κανένας δεν είπε ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη, όχι όμως με την παρέμβαση του κάθε αστυνομικού πάμε και για ΕΔΕ. Γιατί τελικά έχουμε φοβίσει τον Έλληνα αστυνομικό» συνέχισε, με τους παρουσιαστές της εκπομπής να απαντούν κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να χυθεί καθόλου αίμα από κανέναν.

Ο βουλευτής συνέχισε σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει ακραίες εκφράσεις κατά των Ελλήνων αστυνομικών με τον Παναγιώτη Στάθη να του απαντά πως έχει υπάρξει επίσης ακραία έκφραση από πλευρά αστυνομικών.

«Βεβαίως κανένας δεν θέλει Κορκονέα όμως και και κάποτε θα πρέπει τα Εξάρχεια και κάποιοι μπαχαλάκηδες που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με το αναρχικό κίνημα να καταλάβουν πως τα Εξάρχεια δεν είναι προτεκτοράτο τους» κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το απόσπασμα στο 1:44:10