Για την επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη, στον τηλεοπτικό αέρα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ζήτησε την απαλλαγή του.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται. Ουδέποτε διέπραξα το αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Αδιάψευστος μάρτυράς μου το τηλεοπτικό υλικό της επίμαχης εκπομπής, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Η εν λόγω κατηγορία προέκυψε κατόπιν κακόβουλου τηλεφωνήματος του δημοσιογράφου κ. Δελατόλα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου, γεγονός που επίσης αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Και συμπλήρωσε: «Είναι προφανές ότι η κατηγορία απαγγέλθηκε από άνθρωπο που ουδέποτε είδε το επίμαχο γεγονός, με προφανή σκοπό να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθώ, καθώς το εν λόγω αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα. Θεωρώ θλιβερό να συνεχίζεται η ταλαιπωρία μου και να διαπομπεύομαι δημοσίως από τα μέσα ενημέρωσης, για ένα αδίκημα που οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν διέπραξα. Για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμαι την απαλλαγή μου».

TAGS