Τραγικό χαρακτήρισε το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Από τη στιγμή που υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι όποια μέτρα και να πάρουμε, δεν πρόκειται να ανακουφιστεί ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Και ξεκαθάρισε ότι «Ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί η ανεργία είναι να δημιουργηθούν παραγωγικές μονάδες». Τόνισε δε ότι «Το κλίμα στην Ελλάδα είναι αρνητικό σε οποιαδήποτε επένδυση», συμπληρώνοντας ότι «κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα».

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και τόνισε ότι «Η ιστορία του λιμανιού της συμπρωτεύουσας πρέπει να είναι αντίστοιχη με αυτή του λιμανιού στον Πειραιά», επισημαίνοντας παράλληλα κάποιες διαφωνίες του.

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε ακόμη για το επίμαχο θέμα των απομακρύνσεων των συμβασιούχων στο Δημόσιο, λέγοντας ότι: «Στο δήμο σήμερα απασχολούνται περίπου 600 συμβασιούχοι. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι στον τομέα της καθαριότητας». Και είπε ακόμη ότι πάντα θα χρειάζονται προσωπικό. Ανέφερε δε ότι «Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τους συμβασιούχους και τα ασφαλιστικά μέτρα».

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στις επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποια επιχειρηματικά βήματα (με τους Τούρκους). Ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ζήτησε τη μετονομασία οδών και τόνισε ότι παρά τις διαφορές του με τον Άνθιμο σε πατριωτικά θέματα, έχουν μία πολύ καλή συνεργασία. «Ο δεσπότης είναι έντιμος και τίμιος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά.