Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση που είχαν ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αντικείμενο την καταστροφική φωτιά που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο στην Εύβοια.

Ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, από όπου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας.

«Χθες καταφέραμε τα βασικά, δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας ειδική μνεία στη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα άλλες χώρες της ΕΕ. «Η αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του Resceu, μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη» εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας πως έστειλαν βοήθεια και χώρες που έχουν δικά τους προβλήματα με φωτιές.

«Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε» σημείωσε.

Η φωτιά στην Εύβοια παραμένει σε εξέλιξη και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν τιτάνια μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Από το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού και εναέρια μέσα, βοηθώντας τις επίγειες δυνάμεις που δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα να σβήνουν εστίες και να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες για να προλάβουν χειρότερη καταστροφή. Το εκπληκτικό δάσος της περιοχής δυστυχώς αποτελεί παρελθόν, όπως κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr