Δεν τίθεται θέμα καταβολής διπλής δόσης ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που άνοιξε σήμερα και σε διαρροές κυβερνητικών στελεχών πως επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να εξασφαλιστεί στις 13 Μαΐου την εκταμίευση συνολικά 7,4 δισ. ευρώ ο κ. Στουρνάρας αποσαφήνισε πως δεν τίθεται ζήτημα πρόωρης καταβολής της δόσης του δευτέρου τριμήνου.

Στελέχη του Ευρωσυστηματος που ερωτήθηκαν από τον news.gr αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει την εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου 2013 ύψους 3,2 δισ. ευρώ χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση εξέφρασαν την πλήρη άγνοιά τους για το θέμα.

Όπως τόνισε κοινοτικό στέλεχος εάν η Ελλάδα υποβάλει στο Eurogroup των Βρυξελλών στις 13 Μαΐου σχετικό αίτημα θα πρέπει παράλληλα να παρουσιάσει και τη σχετική πρόοδο αναφορικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων. Ωστόσο, η έκθεση αξιολόγησης της ΕΕ για την εκταμίευση της δόσης του πρώτου τριμήνου 2013 (4,2 δισ. ευρώ) θα δημοσιοποιηθεί μέσα στην επομένη εβδομάδα και τα περιθώρια για την τεκμηρίωση της καταβολής της δόσης του δευτέρου τριμήνου 2013 είναι εκ των πραγμάτων στενά.