Μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και στην έδρα του FBI ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μίλησε στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» στη ΝΕΤ, τονίζοντας: «Η ελληνική κοινωνία βλέπει φως στο τούνελ. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι καλά», είπε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία υπάρχουν πλέον αισιόδοξα ερεθίσματα».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε με αφορμή την εισροή μεταναστών στη χώρα μας ότι από παντού η κατάσταση χειροτερεύει. Και γι’ αυτό σημείωσε: «Έχουμε από παντού δείγματα μεγάλης αστάθειας. Βλέπουμε μία κατάσταση που επιδεινώνεται. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τη σύγχρονη τεχνογνωσία».

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως χαρακτήρισε τους Έλληνες αστυνομικούς «ήρωες» λόγω του χαμηλού μισθού τους σε σύγκριση με το καθήκον που καλούνται να κάνουν.
Τόνισε ακόμη ότι «το σχέδιο αναδιαμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας θα κατατεθεί το αμέσως προσεχές διάστημα».

Ο Δένδιας πάντως υποστήριξε ότι θα σταματήσει να κλείνει το κέντρο της πρωτεύουσας με κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται. «Μπορούν να διαδηλώνουν και στο πεζοδρόμιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή του εμπόρου και του καταστηματάρχη πατίνι με το να διαδηλώνουμε στο δρόμο. Αναφέρομαι στις μικρές εκδηλώσεις, οι οποίες κλείνουν το κέντρο της πρωτεύουσας», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό το μέτρο δεν θα αφορά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που θα εξαγγέλλει και θα πραγματοποιηθεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ο Δένδιας πάντως αναφέρθηκε και στο θέμα της έξαρσης της εγκληματικότητας και τόνισε ότι θα κάνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν το έγκλημα. «Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσιακές δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ», ανέφερε. Και στάθηκε και στο ζήτημα της Μανωλάδας, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα.