Με ονομαστική ψηφοφορία θα λάβει σήμερα απόφαση η Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ή όχι της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Την άρση της ασυλίας είχε εισηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους οκτώ υπέρ και δύο κατά. Υπέρ ψήφισαν έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης, κατά δύο βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αφορά δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την εισαγγελική δίωξη μετά την έγκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για καταγραφή συνομιλίας τους, και η δεύτερη τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

«Ραντεβού στην ολομέλεια που θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία η άρση ασυλίας μου (που είχε ήδη αποφασιστεί για Τετάρτη 31 Ιουλιου από χτες πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σήμερα !!)» είχε γράψει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Facebook μετά την απόφαση για εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας του.

Η συνεδρίαση είχε γίνει σε κλίμα έντασης, και ενδεικτικοί ήταν οι έντονοι διάλογοι ανάμεσα σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Είστε δειλοί» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τους κατηγόρησε ότι επιδιώκουν τις πολιτικές διώξεις τους. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τόνισε: «δεν είστε δικαστής είστε πρόεδρος επιτροπής». Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εφαρμόζει τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε και ανάμεσα στον κ. Τζανακόπουλο και το Θανάση Πλεύρη, με τον πρώτο να λέει στον δεύτερο πως δεν έμαθε καλά τα νομικά. Ο κ. Πλεύρης του απάντησε από την πλευρά του πως ο κ. Τζανακόπουλος είναι δικηγόρος αλλά δεν τον έχει δει ποτέ στα δικαστήρια.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Στουράρα, χαρακτηρίζοντας «πολιτικό του αντίπαλο» και κατηγορώντας τον ότι «το έστησε όλο αυτό επειδή έβγαλα τη γυναίκα του στη φόρα».