Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης άφησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδουλάκης, ενώ τάχθηκε υπέρ μίας νέας προγραμματικής συμφωνίας, εμφανίστηκε θετικός για ανασχηματισμό και υποστήριξε ότι η ρύθμιση για τις οφειλές στο δημόσιο είναι σε «λάθος κατεύθυνση». Ταυτόχρονα, στον απόηχο της ίδρυσης κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, έστειλε στον πρώην υπουργό το μήνυμα ότι «η πολυδιάσπαση πληγώνει τη δημοκρατική παράταξη».

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας ικανός άνθρωπος, τον τίμησε πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ, τώρα επέλεξε μια άλλη πορεία. Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την επιλογή, αλλά τη σέβομαι. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πολυδιάσπαση πληγώνει τη δημοκρατική παράταξη. Και επίσης, ότι ιδιαίτερα αυτή την εποχή της κρίσης, ο λαός χρειάζεται παραδείγματα σύνθεσης και ενότητας», ανέφερε συγκεκριμένα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

Για την κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι «πρέπει να υπάρξει μια νέα προγραμματική συμφωνία καθαρή, με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης των μεταρρυθμίσεων» και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού, με την συμμετοχή, τόσο από την πλευρά του κόμματός του όσο και της ΔΗΜΑΡ, πολιτικών προσώπων.

Και, παράλληλα, έθεσε θέμα αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης. «Πρέπει να είναι πιο θεσμική η κυβέρνηση. Να μην έχουμε τροπολογίες Παρασκευή βράδυ ή να λειτουργεί το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε και πρόσθεσε για το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού:

«Είναι απόφαση του συνεδρίου να συμμετέχουμε με πολιτικά πρόσωπα. Και βέβαια, πολιτικά πρόσωπα όχι με εσωκομματικούς συμβιβασμούς είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΔΗΜΑΡ είτε της Ν.Δ. Αλλά πολιτικά πρόσωπα που θα τηρήσουν πιστά τη νέα προγραμματική συμφωνία και όχι ο κάθε υπουργός να έχει τη δική του μεταρρυθμιστική ατζέντα.

Τέλος, για τις ρυθμίσεις οφειλών στο δημόσιο, επισήμανε ότι πάνε προς «λάθος κατεύθυνση», καθώς «πρέπει να αφορούν όλους τους πολίτες. Και έναν που έχασε μια δόση τώρα».