Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Νίκο Δένδια να παίρνει τη «σκυτάλη» από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Καταφέραμε να κάνουμε τη φωνή της πατρίδας μας πιο δυνατή και πιο σεβαστή… Το υπουργείο το παίρνει ένας πολιτικός μου αντίπαλος τον οποίο έχω σε υπόληψη και σέβομαι ιδιαίτερα. Είχα την ευκαιρία να τον χειροκροτήσω στα έδρανα της Βουλής, σε μια θαρραλέα στάση που είχε απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, τη φιλειρηνική και βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο και ότι θα εξασφαλίσει το κλίμα ειρήνης και εθνικής ομοψυχίας», τόνισε -μεταξύ άλλων- από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος, πριν δώσει τον λόγο στον κ. Δένδια, ενώ έκανε ειδική μνεία και στον Γιώργο Κουμουτσάκο, που προώθησε αυτήν την αναγκαία ενότητα που πρέπει να έχουμε στα εθνικά μας θέματα».

«Το πρώτο που θα ήθελα να επισημάνω, αφού ευχαριστήσω τον κ. Κατρούγκαλο για τα φιλόφρονα λόγια του, είναι ότι η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική, αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα για το κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με τον Νίκο Δένδια να συμπληρώνει πως μαζί με τους συνεργάτες του, τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα προασπίσουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι δεν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το τελετουργικό βήμα για τοποθέτηση επί της ουσίας επί πλόπλοκων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και υποσχέθηκε ότι θα αναλύσει τις θέσεις του στην επόμενη ευκαιρία. «Σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή», είπε προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: