Εκτός κυβέρνησης μένει, όπως όλα δείχνουν, η Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την άρνησή της να δεχτεί να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού. Η μέχρι πρότινος τομεάρχης Πολιτισμού, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών, αλλιώς περίμενε να εξελιχθούν τα πράγματα και αλλιώς τελικά εξελίχθηκαν.

Η συμφωνία που φέρεται να είχε γίνει, αναλαμβάνοντας ως αντιπολίτευση τη θέση του τομεάρχη Πολιτισμού, ήταν ότι με την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα προέκυπτε ένα υπερ-υπουργείο, από τη συγχώνευση Τουρισμού και Πολιτισμού, το οποίο θα αναλάμβανε η ίδια.

Αυτή η ενοποίηση δεν προχώρησε όμως, με αποτέλεσμα να της προταθεί το υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο είχε διατελέσει υπουργός για 2,5 χρόνια επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Μια πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από την Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η ίδια ανέμενε πως τα δύο υπουργείο θα γίνονταν ένα με την ίδια να αναλαμβάνει επικεφαλής του υπερ-υπουργείου.

Έτσι, μέσω καραμπόλας, στο υπουργείο Πολιτισμού οδηγείται η Λίνα Μενδώνη, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Τουρισμού.