13
loading
Γράφει
ο Κωνσταντίνος Κάλτσας

Οι εθνικές εκλογές 2019 που έρχονται σε λίγες ημέρες είναι βάλσαμο για τη χώρα. Αυτό υποστηρίζει ο Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος ασκεί έντονη κριτική στην τωρινή κυβέρνηση. Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης θεωρεί η πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε εδώ και καιρό να γίνει αυτό που ζητούσε επίμονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: να στηθούν εθνικές κάλπες.

Βέβαια, σε περίπτωση που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, η επομένη των εκλογών θα βρει τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε πολλαπλές προκλήσεις. Και γι’ αυτό υποψήφιος βουλευτής της Βορείου Ελλάδας ζητά αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει η παράταξή του να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ο κύριος Σταμάτης υποστηρίζει πως ουσιαστικά η Ελλάδα δεν έχει βγει από την κρίση αφού δεν υπάρχουν επενδύσεις στον τόπο ενώ διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βλέπει το μέλλον της χώρας με αισιοδοξία και εξηγεί στο newsbeast.gr το γιατί…

- Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου γίνονται τελικά πρόωρα και σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και οι προβλέψεις για το αποτέλεσμά τους;

Οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Η χώρα δεν αντέχει άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα και για αυτό οι πολίτες στις ευρωεκλογές έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμα πως ζητούν πολιτική αλλαγή και δρομολόγησαν τις πολιτικές εξελίξεις. Είμαι σίγουρος, από το κλίμα που λαμβάνω καθημερινά από τους πολίτες, πως το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου θα καταδικάσει απόλυτα την πολιτική του λαϊκισμού, των σκευωριών, των ψεμάτων και της υπερφορολόγησης της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και θα δώσει ισχυρή εντολή στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει μια δίκαιη για όλους μεταρρυθμιστική πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη αλλά και στο να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

- Θεωρείτε ότι δικαιώθηκε η αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και ποια αποτελούν για εσάς τα κρίσιμα σημεία τα οποία οδήγησαν στην προκήρυξη των εκλογών;

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι να λέει την αλήθεια απευθείας στο λαό. Για αυτό βλέπετε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γυρίζει όλη τη χώρα και να επικοινωνεί αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες. Δίχως να υπόσχεται τα πάντα σε όλους αλλά παρουσιάζοντας ένα λελογισμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Οι πολίτες πλέον ξέρουν πως με κορώνες λαϊκισμού για «σκίσιμο μνημονίων» δεν βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Αυτό ήταν και το καταλυτικό στοιχείο που τους οδήγησε να στείλουν αυτό το ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής στις ευρωεκλογές. Ζήτησαν αλήθεια και όχι ψέματα, μεταρρυθμίσεις και όχι κρατισμό, υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό, ανάπτυξη και όχι υπερφορολόγηση. Και αυτή τους η επιλογή που εκφράστηκε με την μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ οδήγησε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές. Με την ψήφο τους οι πολίτες ξεκόλλησαν τον κ. Τσίπρα από την καρέκλα που ήταν γαντζωμένος.

- Ποια τα στοιχήματα της 7ης Ιουλίου για τη χώρα και ποια για την παράταξη στην οποία ανήκετε;

Θα σας μιλήσω για στόχους και όχι για στοιχήματα. Τη χώρα, θα θυμάστε πως άλλοι την έπαιζαν στα ζάρια το πρώτο εξάμηνο του 2015. Στόχος για τη χώρα είναι να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία. Αυτό είναι καταλυτικό και για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων αλλά και για την οικονομία, στη διάσταση προσέλκυσης επενδύσεων. Στόχος είναι μια Αυτοδύναμη Ελλάδα, που θα στέκεται μόνη της στα πόδια της και θα καθορίζει η ίδια το μέλλον της. Και αυτό η ΝΔ μπορεί να το επιτύχει γιατί έχει πρόγραμμα ουσιαστικό και όχι συνθήματα που θέλουν να εγείρουν το θυμικό των πολιτών. Την ίδια ώρα στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό ώστε να είναι ισχυρή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της το οποίο ήδη όπως αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές εγκρίνει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα: αυτοδύναμη ΝΔ και σταθερή κυβέρνηση ή περιπέτειες για τη χώρα.

- Πώς κρίνετε τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -συμπεριλαμβανομένης και της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες- και ποια τα αποτελέσματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο;

Για τους ΑΝΕΛ δεν έχω να πω τίποτα, το κόμμα τους αφού έγινε η χρήσιμη πατερίτσα του κ. Τσίπρα για να εφαρμόσει την καταστροφική του πολιτική ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2015, πλέον εξαϋλώθηκε. Το κόμμα τους πήρε τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί που ανήκει. Και εκεί τοποθετείται και ο πρόεδρός του ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Κοτζιά να υπογράψει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στη χώρα μας μαζί βέβαια με το ότι την έφτασε ένα βήμα πριν το Grexit, έκλεισε τις τράπεζες, δίχασε τη χώρα και εντέλει έφερε ένα 3ο αχρείαστο Μνημόνιο γυρίζοντας τη χώρα πολλά βήματα πίσω από εκεί που την είχε αφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά που το 2014 είχε διαμορφώσει ώριμες συνθήκες για το τέλος των Μνημονίων.

Διατηρώ επιφυλάξεις όσον αφορά στην εγκυρότητα της συμφωνίας, καθώς μέχρι σήμερα οι Σκοπιανοί δεν έχουν στείλει, όπως είχαν υποχρέωση, το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμά τους σε ενιαίο κείμενο, ώστε να δούμε αν έχει προσαρμοστεί πλήρως με την συμφωνία που κυρώθηκε στη Βουλή

- Πολιτεύεστε στη Θεσσαλονίκη και το Μακεδονικό αποτελεί ζήτημα αιχμής για την περιφέρεια την οποία εκπροσωπείτε. Πώς αξιολογείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης; Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το μέλλον του ζητήματος με τα Σκόπια, τόσο σε διμερές όσο και διεθνές επίπεδο;

Σας ανέφερα και προηγουμένως πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι ό,τι χειρότερο αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση που ευτυχώς σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν. Αίφνης η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε ως επισπεύδουσα και χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη του λαού για ένα τέτοιο κορυφαίο και κρίσιμο εθνικό θέμα αλλά και δίχως καμία συνεννόηση ούτε καν ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, υπέγραψε μια συμφωνία που είναι χείριστη. Δίνει τα πάντα και παίρνει ελάχιστα. Και δείτε πως ούτε καν αυτή η κακή συμφωνία δεν εφαρμόζεται. Λίγες μέρες πριν ο βόρειος γείτονάς μας διαφήμιζε διακοπές στη «Μακεδονία». Η ΝΔ το έχει πει και θα το κάνει. Έχει στα χέρια της και θα το αξιοποιήσει το όπλο του «βέτο» στην πορεία της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε. Αυτοί είναι που καίγονται να μπουν στην Ευρώπη αλλά για να το πετύχουν αυτό θα περάσουν από τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα προσφέρει αυτήν την ευκαιρία στη γειτονική χώρα δίχως πρώτα αυτή να εναρμονίσει τις πολιτικές της με τέτοιο τρόπο ώστε να επέλθει μια ισορροπία σε μια ετεροβαρή εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας συμφωνία. Προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις όσον αφορά στην εγκυρότητα της συμφωνίας, καθώς μέχρι σήμερα οι Σκοπιανοί δεν έχουν στείλει, όπως είχαν υποχρέωση, το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμά τους σε ενιαίο κείμενο, ώστε να δούμε αν έχει προσαρμοστεί πλήρως με την συμφωνία που κυρώθηκε στη Βουλή με τις ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζω να πιστεύω πως είναι ακόμη χειρότερο και από αυτήν την άθλια συμφωνία των Πρεσπών.

- Ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας σήμερα και ποιες οι προοπτικές της; Βγήκε η Ελλάδα από την κρίση;

Μα δεν μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση όταν δεν υπάρχει μια επένδυση. Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας για τα πλεονάσματα. Πώς είναι αυτά διαμορφωμένα, πώς συγκεντρώνει το κράτος χρήματα; Από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης για να αυξήσει τα έσοδα και μην καλύπτοντας τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του για να μειώσει τα έξοδα. Αυτό δεν είναι οικονομική πολιτική. Είναι οικονομική αυτοκτονία. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη. Και την ανάπτυξη δεν μπορούν να την φέρουν όσοι δεν πιστεύουν σε αυτήν. Η χώρα χρειάζεται μείωση φόρων, σταθερότητα και αξιοπιστία ώστε να έρθουν ή να δημιουργηθούν επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις, που θα προσφέρουν καλές θέσεις εργασίας. Αυτό είναι ο κύκλος που στο κλείσιμό του φέρνει και περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους. Και αυτό θα κάνει η ΝΔ. Λιγότεροι φόροι, μικρότερα πλεονάσματα, ανάπτυξη, δουλειές.

Οι πολίτες να περιμένουν πρώτα από όλα δικαιοσύνη. Πολιτικές που θα αφορούν ίσα και δίκαια όλους τους πολίτες. Για τους κοινωνικά αδύναμους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες.

- Ποιοι είναι οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της ΝΔ και πώς θα τους εφαρμόσει; Τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες αν η παράταξή σας κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση;

Θα περιμένουν πρώτα από όλα δικαιοσύνη. Πολιτικές που θα αφορούν ίσα και δίκαια όλους τους πολίτες. Για τους κοινωνικά αδύναμους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες. Στο πεδίο της οικονομίας σας έδωσα και νωρίτερα ένα στίγμα που αφορά τη μείωση των φόρων. Το πρώτο πράγμα! Από εκεί και πέρα η χώρα χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κράτος, μια λειτουργική δημόσια διοίκηση ενώ ο πολίτης χρειάζεται και ασφάλεια. Αυτό θα κάνει η ΝΔ: θα κάνει κράτος, θα μειώσει τους φόρους, θα εμπεδώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

- Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και ύφεσης, ποιες θεωρείται ότι είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων και του πολιτικού κόσμου; Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης από τους πολίτες προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

Ναι υπάρχει. Και δικαίως. Όταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση για δύσκολες αποφάσεις ώστε η χώρα να μην μπει σε κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Όταν ο Σαμαράς είχε οδηγήσει τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από τα Μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας δήθεν χτυπούσε νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, έλεγε go back κυρία Μέρκελ και έσκιζε Μνημόνια. Ψέματα και λαϊκισμός. Αυτά όχι μόνο πλήττουν την πορεία της χώρας αλλά δηλητηριάζουν και το πολιτικό κλίμα, απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική και κλονίζουν την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς. Αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπόσχεται αφειδώς αλλά παρουσιάζει συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο δίχως να παρασύρεται από τις σειρήνες του προεκλογικού λαϊκισμού. Αλλά όσα λέμε, θα τα κάνουμε.

- Η προεκλογική συνθήκη είναι μια συνθήκη πόλωσης και έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου ο πολιτικός διάλογος έγινε σκληρός και ίσως ξέφυγε από τα όρια. Πώς θεωρείτε ότι φτάσαμε εκεί και τι φταίει;

Ισχύει αυτό που λέτε. Αναζητήστε τους υπεύθυνους σε όσους, θα θυμάστε, έλεγαν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν. Διχάζουν. Δείτε τα fake news που καθημερινά διακινούν για τις θέσεις της ΝΔ τα κατευθυνόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ troll του διαδικτύου με στόχο να φοβίσουν τους πολίτες. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι όμως κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

- Πώς αξιολογείτε την προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο; Είναι αποτελεσματική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης; Ποια η θέση της ΝΔ;

Η στάση της Τουρκίας δεν με εκπλήσσει. Ούτε θέλω να κάνω αντιπολίτευση σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλλά φοβάμαι πως με την στάση τους τόσα χρόνια κάποιοι άνοιξαν την όρεξη της Άγκυρας. Δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία που έλεγε πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα, ούτε που ήθελε μοντέλο «Συμφωνίας Πρεσπών» στο Αιγαίο.

- Πώς βλέπετε την Ελλάδα του αύριο;

Με αισιοδοξία. Στην καρδιά της Ευρώπης, με ισχύ και λόγο. Ελκυστική σε επενδύσεις και επιχειρηματικότητα και με νέες δουλειές. Αποτελεσματική, λειτουργική, αξιόπιστη στη λειτουργία του κράτος. Βλέπω μια Ελλάδα δυνατή που θα φέρει πίσω τα παιδιά της. Το πιστεύω. Η ΝΔ μπορεί να το κάνει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar χρυσο αυγο σε γαλαζια αυγουλιερα

  ''ΦΤΟΥ'' πονημα αφιερωμενο στο ''''φύραμα '''
  Αυτες οι ουρδες μου γυρισαν τα μεσα
  και μια υπόκωφη μου ξεφυγε (?)ορδή
  ενα σκουπιδι του γαλαζιου καδου
  βρωμα σκορπουσε , ναι, μονο αυτο μπορει
  Θυμάσαι που μας ταπρηζες στη σαμαροκρατία
  που πουλαγες αμφιπολη κιαρχαια ιστορια
  τώρα ξετρουπωθηκες σοφε μας παντογνωστη
  διχως ντροπη ,στο ποπολο, να παιξεις θες τον σωστη.
  Στη μπουγατσα τη ''ξανθη''
  καρτερι εχεις στησει επαγγελματία θηρευτη.
  θυμα σου θα γινει αλλη μια φορα
  μπουγατσα και κατ' ονομα , μπουγατσα και μυαλά
  Του σαμαρα ο γάιδαρος
  με πεταλα καινουργια
  τωρα δηλωνει αλογο
  πως αλλαξε και χουγια
  Αλλαξε και αφεντικο
  σκυβει σε εναν κουλη
  γκαριζει για αναπτυξη
  πως θα πλουτισουν ουλοι
  Χαρά μου να σε'' δροσιζα ''εκεί που αγναντευεις
  αναπτυξη κι'ασφαλεια χωρίς να το πιστεύεις
  καθε λεξη παμολας
  ενα ακομα ψεμα
  κηδεια διχως δακρυα
  σφαχταρι διχως αιμα

  1. avatar J.Rose

   Μείνε ανήσυχος λακη μου, ο μπάρμπας διαθέτει όλα τα εχέγγυα να μας ... σώσει (θα του στείλω μία τη στολή του Σούπερμαν, να το πράξει στυλάτα, με πιάνουν τα γέλια)!!!
   Πολλοί σωτήρες κυκλοφορούν τελευταία, και όλοι τους ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα το τί πρεσβεύουν και σε ποιο χώρο ανήκουν, παίζουν την ίδια ψευτοκασέτα και έχουν ακριβώς τίς ίδιες διασωστικές ικανότητες.

   1. avatar χρυσο αυγο σε γαλαζια αυγουλιερα…..έλα αυγό στη θέση σου

    Ο περί ου αποτελεί την επικυρωμένη διαπιστευμένη χτενισμένη... ουρά της αυτού εξοχότητας Αντωνίου Ταβανοβλεπη -Μνημονιοσχίστη Τενιστα του βισσηνόκηπου και πάσης αποστασίας
    Λες να θυμώσει το καλό το μάτι και να μας πλακώσει στις μηνύσεις....που λοιδορω τον κολαούζο του;;
    Η θεσα λαλα λολο νίκη βρήκε επιτέλους τον βουλευτή που θα την εκπροσωπήσει...
    Πιπιλό βουλτεψό σταματό γιακουμό είναι η αιχμή του δόρατος στα τσικό του κουλού της ντοριτα
    Φύσηξε ανανέωση και καθάρισε...
    Εγώ ...να φευγω

    1. avatar Στε(Λίνα) Παττακού

     Αν δε λύσεις το στεγαστικό, δεν έχει να πας πουθενά, στο απαγορεύω. Τί μόνο η Μις Μαρπλ, η ενοχλητική σου γειτόνισσα θα σε βασανίζει, εμείς τί κάνουμε μπρίκια κολλάμε; Μις Μαρπλ αυτή, σύμπραξη Γεωργίας Παπαδοπούλου και Στε(Λίνας) Παττακού εγώ, αποφασίζομεν και διατάσσομεν (μη δίνεις σημασία με πείραξε ο τρελο αέρας και σήκωσα τρελό παντιέρα, πλάκα κάνω)

  2. avatar Κώστας Μπ.

   Δεν είμαι νεοδημοκράτης και ούτε και θα γίνω αλλά εσείς που ψηφίζετε Σύριζα, πάσχετε σίγουρα από χαμηλό iq που φέρνει έλλειψη κατανόησης της οικονομίας, από διάθεση λαικισμού και από πάμπολλες εμμονές προερχόμενες από ιστορικά κατάλοιπα. Για να δεις τι ανόητοι είσαστε, πιστέψατε έναν τύπο που μιλάει αργά (δείγμα επίσης χαμηλού iq), ψεύτικα (μιμείται τον Παπανδρέου) και από τα μάτια του στάζει ο αριβισμός και η ανάγκη της εξουσίας. Πιστέψατε έναν τύπο που σας είπε πως θα σας κόψει τον ΕΝΦΙΑ όταν δε σας είπε ποτέ που θα βρει τα λεφτά! Είστε τόσο αμόρφωτοι και χαμηλής νοητικής στάθμης ώστε εν έτει 2019 πιστεύετε στην κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, ότι το κράτος πρέπει να αφαιμάζει αυτούς που φέρνουν το χρήμα απ' έξω γιατί είναι το κακό κεφάλαιο (μέσω φόρων, ελέγχου απολύσεων κ.ά) και να τα δίνει επιδόματα στους ανέργους (αντικίνητρο εργασίας) δημιουργώντας έτσι γενιές και γενιές ανάπηρων εργασιακά ανθρώπων που πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σ' ένα κράτος μπαμπά. Η απόλυτη αριστερομιζέρια που δε βγάζει πουθενά! Πιστεύετε στον κρατισμό και θεωρείτε την ύψιστη αμαρτία να γίνουν απολύσεις σε αργόμισθους του δημοσίου γιατί είστε τεμπέληδες και βολεμένοι και ποτέ δεν καταλάβατε ότι κάποιοι άλλοι που φορολογείτε τόσο βαριά σας βοηθάνε να επιβιώνετε μέσα από τους φόρους τους. Τέλος, αυτοί που ψηφίζεις, άνοιξαν την ΕΡΤ για προπαγάνδα, φέρθηκαν με τρομακτική ανωριμότητα στο μεταναστευτικό (τα παιδιά λιάζονται κ.α) και χρέωσαν τη χώρα είκοσι εξτρά δις. Ανώριμε κι ανόητε.

   1. avatar Γελοιε

    Το ότι φτύνω αυτό το ραδίκι ,αυτη τη καρικατούρα μαυρογυαλουρου ,σου δίνει το δικαίωμα να με αποκαλείς ακόλουθο του προϊσταμένου του καρανικα;;
    Φαιδρο απόβλητο της χρυσογαλανης αυγουλιερας και μισάνθρωπε σου επιστρέφω στο ακέραιο τις ύβρεις που μου απευθύνεις
    Το δε ευρύ ΙQ που προφανώς ... διαθέτεις εγκολπωσε το κάπου θερμά υγρά και κυρίως βαθειά μέσα σου μη σου το μειώσουν
    Ιδιώτη !! ...τίνε
    Όχι δεν είσαι νδιτης είσαι ένα χρυσό αυγό που επέστρεψε στη γαλάζια αυγουλιερα του όπως και το 5%των χρυσαυγουλων άλλωστε εντελώς πρόσφατα
    Φτου μπ ου μπ ουκο

 2. avatar αν η ελλαδα

  χρειαζεται αυτα που λες να ψηφησεις συριζα για να δεις ασπρη μερα

 3. avatar Παχιά

  παχιά λόγια μην λέτε γιατί όλα γράφονται . Βαρεθήκαμε τους Συριζαίους αλλα τωρα πως θα αντέξουμε να βλέπουμε πάλι εσάς μια τετραετία. Παλιά τσανάκια.

 4. avatar ΠΑΡΤΕ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΑΥΤΟΥΣ

  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΙΜΑ ΜΑΣ ??? ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!! ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΤΡΩΚΤΙΚΑ !!!

 5. avatar Fire40

  Απο τις φατσες σας και μονο φαινεστε ποσο λυμαινεστε και ορεγεστε τις καρεκλες που θα σας βοηθησουν να αλωνισετε παλι. Αληθεια σε καποια αλλη χρονικη συγκυρια μπορει και να σας πιστευε ο κοσμος, αλλα τωρα κανετε μπαμ απο μακρια και το τι σκοπο εχετε. Αλοιμονο μας!

 6. avatar Σκέτος

  Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς με ..μπιπ και οχι πολιτικούς ..μπιπ.

 7. avatar Σκετος

  Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς με .Μπορείτε.

 8. avatar Δώσαμε… δώσαμε!

  Όλα αυτά θα τα φέρει η Νέα Δημοκρατία;
  Το κόμμα που μας χρεοκόπησε και μετά μας έβαλε στο μνημόνιο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...