Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για απόψε στις 7 συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τη συνάντηση να οδεύει προς νέα αναβολή, πηγές του οικονομικού επιτελείου ξεκαθαρίζουν στο newsbeast.gr ότι η συνάντηση θα γίνει κανονικά σήμερα το απόγευμα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισαν ότι η χθεσινή συνάντηση αναβλήθηκε προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τα κλιμάκια των δανειστών.

Φαίνεται πως παραμένουν ανοιχτά χιλιάδες μέτωπα με τους δανειστές, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας είναι η επιμονή των στελεχών της τρόικα, για παράταση της είσπραξης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς έχουν αμφισβητήσει την ικανότητα του κράτους για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ευελπιστεί ότι θα κλείσουν τα περισσότερα τα θέματα με το οικονομικό επιτελείο να εργάζεται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση.