Αναβλήθηκε για την Τέταρτη την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας καθώς στις σημερινές συναντήσεις της τρόικας στα υπουργεία Οικονομικών , Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί κοινός τόπος σε μια σειρά από ζητήματα.

Από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών διεξάγονται συσκέψεις τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με στελέχη όλων των υπουργείων και τα θέματα εκτείνονται από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι και τις δαπάνες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα και ολιγωρίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, εστιάζοντας στις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων, των Δήμων, στις δαπάνες υγείας, στις επιστροφές φόρων και ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, αλλά και στην είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών από εισφορές και φόρους.

Διάσταση απόψεων υπάρχει και για το θέμα της φορολογίας ακινήτων, όπου η τρόικα ζητά να μην αποσπασθεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου τόνιζαν νωρίτερα σήμερα πως στις προαπαιτούμενες ενέργειες για τη δόση του Μαρτίου περιλαμβάνονται η κινητικότητα και οι τιμές των φαρμάκων και ότι άπαξ οι στόχοι επιτευχθούν η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα καταβληθεί. Ωστόσο, ακόμη διαφαίνεται πως το θέμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας δεν έχει κλείσει.