«Το τοπίο πόλης, η κοινωνική, η ψηφιακή και οι περιβαλλοντικές πολιτικές, αλλά και η επέκταση των υποδομών, αποτελούν τους τρεις πυλώνες στους οποίους έχοντας πλέον τις υποδομές βάσης, μπορούμε να επιδείξουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα», είπε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Εφόσον έγινε η σημαντική δουλειά σε επίπεδο υποδομών», συνέχισε η Ρ. Δούρου αναφερόμενη μεταξύ άλλων στη διαχείριση των λυμάτων και των στερεών αποβλήτων, στις αναπλάσεις στο Φαληρικό Δέλτα, στα Λιπάσματα στο Κερατσίνι, επισήμανε ότι για την «προσεχή θητεία» της, παραμένει μείζον το τοπίο πόλης. «Δεν θέλουμε να χρηματοδοτούνται αποσπασματικές παρεμβάσεις», «σε συνεργασία με την Ανάπλαση ΑΕ και τον Νίκο Μπελαβίλα έχουμε σχεδιάσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις όπως το σχέδιο για την Ιερά οδό και τα ρέματα προσπαθούμε να αλλάξουμε ένα λεκανοπέδιο που χτίστηκε άναρχα, με τα γνωστά αποτελέσματα», τόνισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την ανάπτυξη της συνδυασμένης ψηφιακής με τις περιβαλλοντικές πολιτικές, η Ρ. Δούρου επισήμανε ότι ο παράγοντας αυτός θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός στην έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής «την οποία πλέον ο ΟΗΕ αποκαλεί κλιματική κρίση».

Τέλος για το «μείζον», όπως το χαρακτήρισε, θέμα της κοινωνικής πολιτικής, τόνισε ότι ακόμη πρέπει να επεκταθεί, λέγοντας ότι η Περιφέρεια χρειάστηκε να προχωρήσει πέραν των ποικίλων δράσεων της και στη χρηματοδότηση ρεύματος σε 60.000 νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια, ενώ «αυτή την εβδομάδα προχωράμε στη χρηματοδότηση της πρώτης δομής Rainbow House στην Ελλάδα, για κακοποιημένους πολίτες που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», ανακοίνωσε η περιφερειάρχης.

«Σε αυτούς τους τρεις πυλώνες μπορούμε να επιδείξουμε περισσότερα αποτελέσματα, καθώς ολοκληρώσαμε έργα υποδομών που έλειπαν επί δεκαετίες» είπε η κ. Δούρου για να καταλήξει τονίζοντας: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στο χαράκωμα … και ήδη ανακαταλαμβάνουμε έδαφος από τον αντίπαλο».