Για τέσσερα σημαντικά γεγονότα, που εκθέτουν τη Ρένα Δούρου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, μετά το χθεσινό debate, καταλογίζοντάς της παράλληλα, «ανεπάρκεια» στη διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων.

Ειδικότερα της καταλογίζει ευθύνη γιατί δύο χρόνια μετά τις φωτιές στην Αν. Αττική και την επόμενη χρονιά στο Μάτι δεν έχει αλλάξει το σχέδιο πολιτικής προστασίας της χώρας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών από φυσικές καταστροφές κι έκτακτα συμβάντα. Μάλιστα την εγκαλεί γιατί δεν ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για το ζήτημα, όπως και για την υπογραφή του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος ώστε να περάσει (από τους δήμους και την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση) στην Περιφέρεια, η αρμοδιότητα για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, όπως είπε χθες (δηλ. ότι το ζήτησε η ίδια μετά την τραγωδία στο Μάτι).

Το 3ο σημείο αφορά την αποφυγή άμεσων απαντήσεων από πλευράς της  Ρένας Δούρου στα ερωτήματα «αν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι, όταν συνεδρίαζε στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής το κυβερνητικό κλιμάκιο με συμμετοχή του πρωθυπουργού» και το 4ο σχετικά με τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ της Φυλής και το σχέδιο για τη χωροθέτηση και λειτουργία των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Επίσης στην ανακοίνωση συμπεραίνεται ότι «η κ. Δούρου έχει καταφέρει μετά από κάθε δημόσια εμφάνισή της να εκτίθεται όλο και περισσότερο στα μάτια των πολιτών της Αττικής» και παρατίθεται η θέση της παράταξης του κ. Πατούλη για μια Περιφέρεια «με ασφαλείς και υγιείς Δήμους και τοπικές κοινωνίες […] εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μέριμνα γι’ αυτούς που θα χρειαστούν την αρωγή μας».