Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους», στο ιστορικό κτήριο Μεταξά στον Πειραιά, πραγματοποίησε ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας. Στον προαύλιο χώρο του κτηρίου, αλλά και στο δρόμο, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές του υποψήφιου δημάρχου.

«Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, είμαστε μία πολύ έμπειρη δοκιμασμένη μεγάλη ομάδα που συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά εδώ και πολλά χρόνια, με επιτυχίες, διεκδικήσεις, σχεδιασμούς – που ξέρει τον Πειραιά και τον Δήμο απέξω», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπελαβίλας και συμπλήρωσε: «Είμαστε η αυτοδιοικητική Αριστερά της πόλης. Σήμερα πια, είμαστε ένα λαμπρό μεγάλο ψηφοδέλτιο με 145 απλούς, δημιουργικούς, στρατευμένους και αποφασισμένους ανθρώπους».

Στο ψηφοδέλτιο, το 46,9% των υποψηφίων, είναι γυναίκες και ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται επιστήμονες, εργαζόμενοι, άνεργοι, τεχνίτες, υπάλληλοι, ναυτικοί, φοιτητές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οδηγοί, γεωπόνοι, έμποροι, αθλητές, προπονητές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και γενικότερα ενεργοί πολίτες.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, το 52,8% εκ των υποψηφίων κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές. «Δεν ήρθαμε από το πουθενά, δεν αντιγράφουμε, αλλά παράγουμε ιδέες, όλα αυτά τα χαμένα χρόνια. Που υλοποιούνται. Που κερδίζουν. Δεν υπόσχομαι λαγούς με πετραχήλια αλλά κόπο, δουλειά και προσπάθεια για τις γειτονιές, για την απλή αλλά πολύτιμη καθημερινή ζωή των Πειραιωτών», δήλωσε ο κ. Νίκος Μπελαβίλας.

Αναφερόμενος στους στόχους του, πρωταρχικό μέλημα του ίδιου και της παράταξης του είναι η καθημερινότητα της πόλης.

«Ανακύκλωση, σκουπίδια που όχι μόνο ταλαιπωρούν την πόλη αλλά επιβαρύνουν με μεγάλο βάρος τον προϋπολογισμό του δήμου – το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης τους στη Φυλή. Ο δήμος που είναι χαμηλότερα στο Λεκανοπέδιο – 4.000 τόνοι ανακύκλωση, 70.000 τόνοι σύμμεικτα. Ανακύκλωση το 6%, ενώ πρέπει να φτάσουμε στο 75%», δήλωσε συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος

Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί στον ηλεκτροφωτισμό δρόμων, την κατασκευή πεζοδρομίων, χώρους για ΑΜΕΑ, την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, την κατασκευή υποδομών για προσχολική εκπαίδευση, την συντήρηση των σχολείων κ.ά..

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, βουλευτές της Α’ και Β’ εκλογικής περιφέρειας Πειραιώς, ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, στελέχη του κόμματος καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων.