Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ ενόψει των εκλογών

Η απόφαση ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:37
06/04/2019
Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ ενόψει των εκλογών
43
loading

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίαζε σήμερα, επισημοποίησε τη συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες κινήσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

Μετά την ομόφωνη εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ (10 ψήφοι και 1 απών στα 11 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής) και έπειτα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανακοινώθηκε ότι:

«Στη ΔΗΜΑΡ έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στο 2ο Συνέδριο του κόμματός μας λέγαμε ότι "σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, καθίσταται αναγκαία η συμπαράταξη και κοινή δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, της πολιτικής οικολογίας, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού".

Με τον ίδιο τρόπο έχουμε τοποθετηθεί υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών για την προοδευτική αλλαγή και στη χώρα μας. Στο 3ο Συνέδριό μας τονίζαμε ότι μια νέα πρόταση διακυβέρνησης περιλαμβάνει "τις δυνάμεις από τη ριζοσπαστική αριστερά, τη δημοκρατική και μεταρρυθμιστική αριστερά, τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, την πολιτική οικολογία, το δημοκρατικό κέντρο και τα νέα κοινωνικά κινήματα. Πρόκειται για μια συνάντηση με όλες -ει δυνατόν- τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου που θα ανταποκριθούν στο αίτημα συγκρότησης μιας νέας και βιώσιμης προοδευτικής πλειοψηφίας ικανής να προωθήσει τη δημοκρατική και προοδευτική έξοδο από την κρίση… Προϋπόθεση είναι η διαμόρφωση ενός κοινού εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος μέσα από προωθητικές και δημιουργικές συνθέσεις". Στο 4ο Συνέδριό μας είχαμε τονίσει ότι "οι συνεργασίες μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας".

Σε αυτό το πλαίσιο, το 2015 προχωρήσαμε στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία, παρά τις σημαντικές προϋποθέσεις επιτυχίας και την αισιοδοξία που καταρχήν παρήγαγε, εντέλει απέτυχε στο εγχείρημα δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού προοδευτικού πόλου. Αντί ενός ισχυρού πολυσυλλεκτικού κεντροαριστερού φορέα, το Κίνημα Αλλαγής εξελίχθηκε σ’ ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από τους προσανατολισμούς όχι μόνο της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας (10/02/2019), οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή μας από το ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά μας, ως ΔΗΜΑΡ, επιλέξαμε να μείνουμε σταθεροί στο δρόμο της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης. Διότι είμαστε υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού δυνάμεων. Τονίσαμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά, ως κοινοβουλευτικό κόμμα, προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στις ευρωεκλογές με την πολιτική της αυτονομία, συζητώντας και με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου με στόχο την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση.

Γι’ αυτό και κινηθήκαμε αρχικά για τη συσπείρωση του ευρύτερου χώρου της ανανεωτικής αριστεράς και ανταποκριθήκαμε και στο κάλεσμα για διάλογο πρωτοβουλίας πολιτών για μία "Νέα Αρχή". Ήταν ένα πρώτο βήμα με στόχο, όπως τονίζαμε, η ΔΗΜΑΡ να επιδιώξει τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές του χώρου της ενιαίας, σύγχρονης, δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς που θα εκφράζει τις θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς και της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και θα διεκδικεί προοδευτικές αλλαγές που θα κατοχυρώσουν το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον απέναντι στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό.

Η σημαντική ταύτιση απόψεων σε αρκετά ζητήματα πολιτικής και η εποικοδομητική συνεργασία που υπήρξε δεν συνδυάστηκε, όμως, και με μια κοινή βούληση και με διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για κάθοδο στις επικείμενες ευρωεκλογές του σχήματος. Η ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικό κόμμα και δεν μπορεί να κάνει "αγρανάπαυση" ή να μην συμμετέχει στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως είναι η θέση άλλων κινήσεων αυτής της πρωτοβουλίας. Και αυτό ήταν κάτι που το είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Η προσπάθεια, όμως, της συσπείρωσης και της ανάδειξης των πολιτικών θέσεων της σύγχρονης ευρωπαϊκής ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς δεν σταματάει, θα πρέπει να συνεχιστεί.

Η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα με οργανωτική δομή και συλλογικές διαδικασίες, με τις εμπειρίες και με το ιστορικό αξιακό φορτίο της ανανεωτικής αριστεράς, φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου και στη νέα εποχή για τον προοδευτικό χώρο. Με τις ιδέες, τις θέσεις, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις μας μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Τα παραπάνω, όμως, προϋποθέτουν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και προφανώς στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου. Άλλωστε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι προερχόμαστε από έναν χώρο που πίστεψε από τους πρώτους στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης και αυτό πρέπει να το αναδείξουμε συμμετέχοντας ενεργά σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρωεκλογές.

Η σημερινή περίοδος είναι περίοδος επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας και αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων. Χρειαζόμαστε μια προοδευτική λύση με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο με σαφή και αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν θα συμβάλουμε όλοι μας στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Ενόψει των Ευρωεκλογών, προτεραιότητα των προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη οφείλει να είναι η ήττα του συντηρητισμού και της ακροδεξιάς. Η οικονομική κρίση, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πιέσεων από τις μεταναστευτικές ροές ανέδειξαν τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η συντηρητική διαχείριση της ευρωπαϊκής πορείας από τις πλειοψηφούσες μέχρι σήμερα δυνάμεις της δεξιάς έχει οδηγήσει στην υποχώρηση του ευρωπαϊκού οράματος και στην ενίσχυση του εθνικισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού. Πολλά κόμματα της ευρωπαϊκής δεξιάς, για να επιβιώσουν εκλογικά, υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα ενισχύοντας ακόμη περισσότερο αυτή την τάση. Το βλέπουμε και στη χώρα μας, με τη ΝΔ που διολισθαίνει σε όλο και πιο σκληρές δεξιές απόψεις τόσο στα εθνικά θέματα όσο και σε θέματα οικονομίας, λειτουργίας του κράτους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Η ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων είναι απολύτως αναγκαίος, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαμε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στις 4 Μαρτίου η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich Ebert Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για την Ευημερία και την Ισότητα.

Για να βγει όμως η χώρα από την κρίση πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Πρωτίστως είναι αναγκαία η ανάδειξη μίας προοδευτικής ατζέντας, δράσεων και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γι’ αυτό και οι συνεργασίες μεταξύ των όμορων δυνάμεων πρέπει να γίνονται σε προγραμματική βάση, δεδομένου ότι στο νέο πολιτικό περιβάλλον οι διαχωριστικές γραμμές αριστεράς - δεξιάς και προόδου - συντήρησης είναι υπαρκτές και θα καθορίσουν τις πολιτικές συγκλίσεις και αντιπαραθέσεις.

Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή προοδευτικές λύσεις σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής, μακριά από ετεροπροσδιορισμούς, σκοπιμότητες και τακτικισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, ψηφίσαμε την απλή αναλογική, τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μη περικοπή συντάξεων, το κοινωνικό μέρισμα, την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, έστω κι αν αποτελούσε ένα μικρό βήμα για το διαχωρισμό των σχέσεων κράτους - εκκλησίας, και πρωτίστως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα ακολούθησαν στην χώρα μας, με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού, έφεραν στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Σε αυτό το κορυφαίας σημασίας πολιτικό ζήτημα, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά μένοντας σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού και βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Κρατήσαμε μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων της χώρας συμβάλλοντας εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονιάς. Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και κυρίως η κοινή βούληση για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης μακριά από ηγεμονισμούς για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά έθεσαν τις βάσεις για την Προοδευτική Συμμαχία.

Το εάν μία ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, της σοσιαλδημοκρατίας, της αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας μπορεί να επιτευχθεί προεκλογικά ή μετεκλογικά εξαρτάται από τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα με το στοίχημα να είναι το πώς, ποιες δυνάμεις και με ποια συμμαχία θα εκφρασθεί η πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου. Οι πολιτικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν ότι η προεκλογική συμπόρευση είναι απαραίτητη για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές πρέπει να διασφαλίζουν τον πολιτικό πλουραλισμό με όρους σεβασμού στην πολιτική αυτονομία και το προγραμματικό περιεχόμενο.

Κι είναι, πράγματι, θετική εξέλιξη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για προγραμματική στροφή σε μία προοδευτική συμμαχία με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Στόχος είναι η συσπείρωση και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενόψει των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων, η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία. Θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων.

Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο.

Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί την βάση αυτής της συνεργασίας. Θα υπάρξει, επίσης, κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος και προφανώς η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων από τη ΔΗΜΑΡ τόσο για το ευρωψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών όσο και για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας τις συλλογικές της αποφάσεις και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές, προχωράει στην προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας για μια συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, ικανή να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που θα ενώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου.

Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προοδευτικού πολιτικού προγράμματος με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Για να αναχαιτίσουμε την επέλαση του εθνολαϊκισμού και της ακροδεξιάς. Για να ηττηθούν οι αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές. Σταθερά επιδιώκουμε να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων για την σύγκλιση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας, ώστε να επηρεαστούν αποφασιστικά οι πολιτικές. Γιατί μόνο τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό για την κοινωνία.

Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, είμαστε υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας.

Η ΔΗΜΑΡ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και παίρνει τολμηρές αποφάσεις.

Θα συμμετέχουμε στην Προοδευτική Συμμαχία για να συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα στον προοδευτικό χώρο στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ και σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Σε όλες τις δυνάμεις της μεταρρυθμιστικής, ανανεωτικής, δημοκρατικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας και τους καλούμε να συστρατευθούν σε αυτή την ευρεία προοδευτική συμμαχία, για να δώσουμε από κοινού τη μάχη στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.”

Στην αρχή της συνεδρίασης ομοφώνως διαπιστώθηκε το αυτονόητο, ότι “Μετά και το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (30-31/03/2019), είναι αυτονόητο ότι όσα μέλη προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και ήταν σύνεδροι στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ενός άλλου κόμματους, δεν αποτελούν μέλη της ΔΗΜΑΡ και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι η ιδιότητα του μέλους του κόμματος είναι ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή και ενεργοποίησή του υπέρ άλλου κόμματος. Τα αντίστοιχα εξάλλου προβλέπονται και στο καταστατικό του ΚΙΝΑΛ".

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar 1932

  Κοιταξτε ενα τυπακο με βλεμμα γαλοπουλας και δοντια κουνελιου...Ποιος θα σε ψηφισει ρε φιλε? Οι συριζαιοι θα προσπαθησουν να σωσουν τους δικους τους απο τον επερχομενο καταποντισμο του ΣΕΠΤ. Εσενα ποιοι θα σε ψηφισουν? Οι ανυπαρκτοι οπαδοι σας? Ζηλεψες την τυχη του Καμμενου ε? Καλα, στον σκουπιδοντενεκε της ιστοριας και οι δυο. Ειμαι 87 χρονων και τετοιο αμοραλισμο δεν εχω ξαναδει. Ουτε η μανα σου θα σε ψηφισει....

 2. avatar ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!! ΞΕΦΤΙΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!! ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!! ΞΕΦΤΙΛΛΛΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

  ΡΕ ΧΟΥΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!! Σε κραζουν όλοι ρεεεεε !!!!!!!!!!!! Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ είχε 81 άτομα ---- Ο Θεοχαροπουλος ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ 28 και εξαναγκάζει 5 σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, επειδη διαφωνούν με την σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ......... Εκ των υπολοίπων 48, οι 30 ψηφίζουν υπέρ.......... Συνολικό σκορ 30 ΥΠΕΡ - 51 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ............... και αποτέλεσμα κατα τον απατεώνα Θεοχαρόπουλο: Σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ!..... ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ !!!!!!!!!!!!! ΟΥΤ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ΡΕ ΟΥΣΤ !!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Η ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΚΛΟΓΙΚΑ

   ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ - Η ΔΗΜΑΡ ΕΧΕΙ 0,00% ΣΤΟΝ ΛΑΟ - ΑΠΛΩΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΤΣΙΠΡΑ

 3. avatar Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα ….

  Ρε μάστορα, η διορατικότητα ενός πολιτικού είναι να πηγαίνει με τους νικητές και όχι με τους χαμένους από χέρι ! Καληνύχτα σου νέε ....κουνέλη .......

 4. avatar Ellraiser

  Αλλοι και τουτοι!
  Ενα καθαρα διαπλεκομενο κομμα που η ιδεολογια του εξαντλειται στο τι μου δινης για να σου δωσω.!
  -Εαν πατε σε εκλογες θα στηριξουμε τις Πρεσπες.!
  Δηλαδη ποσο καθαρα να το πουν οι ανθρωποι οτι το συμφερον τους ειναι αυτοσκοπος?
  Τι μας νοιαζει για την χωρα και τον λαο αρκει να χωθουμε καπου βρε παιδια.!

 5. avatar ΑΝΤΕ…

  Πάλι θα φάμε... Καμιά θεσούλα υπάρχει ???

 6. avatar Έσβησαν…και οι δυο.

  τελικά μέσα στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν και 3 με μυαλό !!!! Οι 30 για τα μπάζα...

 7. avatar l.v.

  εκ Βεροίας ............

  ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΑΣ : διξάστε τον [ ! ]

 8. avatar ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑΙ

  ΣΩΣΤΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ!!!

  1. avatar Ευπατριδης

   Σωστά, η χώρα μόνο στα χέρια των ανθελλήνων! Στα καθαρά χέρια του Πετσίτη,στα εργατικά χέρια των λαθρομεταναστών,στα στιβαρά χέρια του Κοτζιά,στα επιτήδεια χέρια του Πολάκη,στα εκπαιδευμένα χέρια του Γαβρόγλου! Για να ξαναγίνει η χώρα μεγάλη,έτσι ακριβώς όπως την ήθελαν πάντα οι αριστεροί!

 9. avatar Πατρίδα θρησκεια οικογένεια

  Ιδού τι ψηφίζει ο μέσος ελληνωφων. Παρατηρείστε την φωτογραφία προσεκτικά και ίσως καταλάβετε.(αυτό το καταλάβετε είναι ευχή)

 10. avatar Ελληνοαμερικανος

  Μια φωτό χίλιες λέξεις (κινεζική παροιμία) μετά φταίμε εμείς εδώ στο αμερικα που λεμε τα κομμουνια τους αριστερούς απλυτους;

 11. avatar δσα

  Οι προδοτες με τους προδοτες. Οι κολοτουμπες με τους κολοτουμπες και οι αεργοι με τους αεργους. Μια χαρα το βρισκω. Τα υπολοιπα στις καλπες "προοδευτικοι".

 12. avatar Αντικειμενικος

  Ύστερα και από την συνεργασία πού αποφασίσατε με τον Σύριζα το μόνο κόμμα πού δεν έχετε συνεργαστεί πλέον είναι ή χρυσή αυγή. Αντε με το καλό στις άλλες εκλογές.

 13. avatar Ζουδι

  Ενας φιλος λεει

 14. avatar 4678

  ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗΤΙΚΗ Η ΑΣΧΕΤΗ ΛΑΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΜΟΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

 15. avatar enas agnostos

  1,3003% στο συνολο, στις εκλογές.

 16. avatar παλαιμαχος

  Ρε αντε να χαθειτε...ουτε την ψηφο σας δεν θα βρειτε αργοσχολοι.....

 17. avatar Υπαρχει πιο κατω?

  Το κουβελη θα το παρουν μαζι;

 18. avatar αλλοι προδοτοφασιστες

  στα σκουπιδια του συριζανελλλλλλλλλλλλλλ.......σας θυμιζει το κουνελλλλλλλλλλλλλλλλλ

 19. avatar όλοι οι….

  προοδευτικοί πρώην ΚΝΙΤΕΣ πετάνε μάσκα και προβιά και πίσω στο μαντρί.Βάλτε τώρα που γυρίζει. Κι'αν ξύσαμε και τον πάτο του καζανιού μέχρι τέρμα, έχει σούπα του αφεντικού΄.

 20. avatar ςΕΕ

  ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει