Εξηγήσεις για το επίμαχο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ καλείται να δώσει στους οικονομικούς εισαγγελείς σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Διώτης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις και για νόθευση εγγράφου, τρίτο ερευνώμενο αδίκημα, σκέπτεται να υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι, που φέρεται να αντιγράφηκε στις 8 Ιουλίου 2011.

Ο ίδιος φέρεται να εμμένει στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης δύο αξιοποίνων πράξεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να μην αλλάζει όσα έχει ήδη ισχυριστεί στους εισαγγελείς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πει ψέματα για την υπόθεση της λίστας που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης σκέπτεται να υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι.

Ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί του δεν κλονίζονται από το εύρημα της έρευνας για την 8η Ιουλίου 2011, ημερομηνία «γέννησης» του USB, ενόσω ο ίδιος ήταν επικεφαλής στο ΣΔΟΕ.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, εξετάζει με το νομικό του σύμβουλο το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του, να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του.