Επίθεση προς τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Ο Τσίπρας να μιλήσει με την κ. Μεγαλοοικονόμου που είναι η 151 βουλευτής του. Debate να κάνει με τον Τσίπρα η κυρία, με εμένα έχει λήξει» τόνισε, δίνοντας τη δική του διάσταση στο θέμα της αποχώρησής της από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του: «Έφυγε ο Καλλιάνος πρώτος από την Ένωση Κεντρώων και τότε αρρώστησε, την έπιασε μία κρίση και πήγε δυο μέρες στο νοσοκομείο. Ασχέτως από τη φυγή του Καλλιάνου. Εμείς είχαμε φοβηθεί. Όταν επέστρεψε μου είπε: “Δεν μπορώ άλλο, τα νεύρα μου. Θέλω να παραιτηθώ”. Της είπα ότι αν παραιτηθεί η έδρα θα πάει στη Νέα Δημοκρατία, γιατί την έχει ο Καλλιάνος.

Την παρακάλεσα όσο ήταν εκεί μαζί μας γιατί θα χάναμε μία έδρα. Όταν μετά έφυγε δεν την ξαναείδα. Κάποια στιγμή παραιτήθηκε και η ίδια. Από τότε δεν έχω καμία σχέση μαζί της. Έκατσε ανεξάρτητη για μερικούς μήνες και μετά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι θα κάνει δικό της κόμμα, δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά δεν θα είναι κόμμα. Κάτι τέτοια. Και είπε ότι αν ο κ. Λεβέντης μου το ζητήσει την παραδίδω την έδρα. Προς τιμή του ο Καλλιάνος βγήκε και είπε ότι τέτοια έδρα δεν τη θέλω. Οπότε η έδρα θα ερχόταν στην Ένωση Κεντρώων πάλι. Η κ. Μεγαλοοικονόμου διέδιδε ότι έφυγε επειδή δεν την έκανα αντιπρόεδρο, αυτό γράφτηκε στις εφημερίδες. Ήρθε μια μέρα στο γραφείο και μου ζήταγε να της δώσω θέσεις μετακλητών και της είπα ότι δεν έχω άλλες θέσεις. Ήθελε να βάλει την κόρη της κάπου επιστημονικό συνεργάτη αλλά δεν είχε τα πτυχία».

Ο κ. Λεβέντης στη συνέχεια μίλησε για το φαινόμενο της φυγής βουλευτών από τα μικρά προς τα μεγάλα κόμματα:

«Για τις μετακινήσεις βουλευτών δεν φταίει η Μεγαλοοικονόμου. Φταίνε αυτοί που τους δέχονται. Φταίει ο Τσίπρας, φταίει η Γεννηματά που πήρε τον Καρρά, φταίει ο Μητσοτάκης που πήρε τον Κατσιαντώνη, φταίει ο Καμμένος που πήρε τον Φωκά. Άνθρωποι που ήρθαν κοντά μας, κάνανε μετάνοιες και υποκλίσεις και παρουσίαζαν έναν εαυτό καλό, πίστης και μετά εμφάνιζαν μία εικόνα αλλοπρόσαλλη. Εγώ τι να πω; Κύρια ευθύνη έχει ο νόμος που πρέπει να χάνεις την έδρα. Η έδρα ανήκει στο κόμμα, ειδικά αν είναι με λίστα. Αν η Μεγαλοοικονόμου έφευγε και αναλάμβανε ο επόμενος τότε δεν μπορούσα να πω τίποτα. Τώρα επροδόθη η λαϊκή εντολή και από τους τέσσερις. Δεν τους ήξερε κανένας τους κυρίους αυτούς. Και αυτά που λέει ότι με ήξερε 20 χρόνια, δεν ισχύουν. Εγώ ήξερα μία οικογένεια Μεγαλοοικονόμου από τη Θεσσαλονίκη χρυσοχόων, που είχαν μεγάλη φήμη. Δεν την ήξερα την κυρία. Ήρθε με ένα εικόνισμα της Παναγίας 10-15 μέρες πριν από τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε και για το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής:

«Σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής το σωστό είναι ένα κόμμα να έχει την προίκα που του δίνει ο λαός. Μπορεί ένα κόμμα να το προδώσουν οι βουλευτές, ο λαός δεν προδίδει. Ο λαός είναι πιστός και αυτό θα φανεί και από τις επόμενες εκλογές με το ποσοστό που θα πάρει η Ένωση Κεντρώων. Αν η αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής συνίσταται στο να διατηρεί το κόμμα τη δύναμη που του δίνει ο λαός θα ψηφίσουμε ναι. Ο Βούτσης θέλει να γινόμαστε ανεξάρτητοι, να χάνεται η κοινοβουλευτική ομάδα και να έχουμε τα γραφεία μας. Και ο κ. Μητσοτάκης πήρε προδότες και ο Καμμένος τον Φωκά, αυτόν με τις γκαζόζες. Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους να έχουμε τον Γιακουμάτο 40 χρόνια βουλευτή. Όταν βάζεις ανθρώπους αδοκίμαστους τότε κινδυνεύεις να προδοθείς. Υπάρχουν φαινόμενα παρακμιακά. Μεγαλύτερο ηθικό αδίκημα διαπράττει το κόμμα που δέχεται τον αποστάτη από τον ίδιο. Μπορεί να έχουν δοθεί ανταλλάγματα αλλά δεν μπορώ να ξέρω, δεν ήμουν μπροστά».

Όσο για τις εκτιμήσεις του για το ποσοστό του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε: «Αφήστε τι μου δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Το τι μου δίνει ο Μητσοτάκης που θέλει πεντακομματική Βουλή και ο Τσίπρας που πλευρίζει βουλευτές για να ψηφίσουν τις Πρέσπες. Ήδη χθες ο Βαξεβάνης έβγαλε μια δημοσκόπηση δυο μονάδες διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ο άλλος βγάζει 12,5. Δεν υπάρχει αξιοπιστία. Είχα ζητήσει από τον Τσίπρα να φτιάξει μια αρχή για να τις ελέγχει. Τώρα επικρατεί χάος. Οι δικές μας δημοσκοπήσεις μας δίνουν 4,5 και στη ΝΔ δίνει 7 μονάδες διαφορά με 137 έδρες. Όχι αυτοδυναμία και με 6 κόμματα η Βουλή».