«Δεν θα έμπαινα στο Κοινοβούλιο αν δεν ήμουν κάτω από την ομπρέλα ενός κόμματος» δηλώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ- για λίγες μέρες ακόμα- Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εξηγώντας γιατί παραδίδει την έδρα του σε λίγες ημέρες, όπως έχει προαναγγείλει.

«Δεν έφυγα από κανένα κόμμα, είμαι συνεπής στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα μέχρι την τελευταία στιγμή» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, θυμίζοντας πως είχε εκφράσει την άποψη του εδώ και έναν χρόνο.

«Είναι δικός μου κώδικας τιμής να παραδώσω την έδρα μου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως δίνει ένα μικρό περιθώριο «4-5-6 το πολύ ημερών» για να βρουν μία λύση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που με την παραίτησή του δεν θα πληρούν πια τις προϋποθέσεις συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεν του ζητήθηκε τίποτα από τους ΑΝΕΛ ούτε τον πίεσε κανείς, όμως δεν ήθελε να είναι εκείνος η αιτία του ξαφνικού θανάτου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με τον Πάνο Καμμένο δεν έχει μιλήσει, όπως αποκάλυψε, ενώ σε ερώτηση γιατί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν τον διέγραψε απάντησε μόνο: «Ακόμα και αν με διέγραφε, την έδρα θα την επέστρεφα. Δεν θα έμπαινα στο Κοινοβούλιο αν δεν ήμουν κάτω από την ομπρέλα ενός κόμματος».

Για την κυβέρνηση είπε πως πήρε μία χρεοκοπημένη χώρα και τη σήκωσε. «Ένας άνθρωπος και μία κυβέρνηση που δεν πείραξαν δημόσιο χρήμα. Τη στήριζα επί τέσσερα χρόνια και θα συνεχίσω να τη στηρίζω» πρόσθεσε.

«Δεν μου έχει προταθεί τίποτα, το μόνο που θέλω είναι να συνεχίζω να στηρίζω αυτήν την κυβέρνηση, αν ο πρωθυπουργός μου κάνει την τιμή» συνέχισε. Ανέφερε πάντως πως εάν αναλάμβανε κάποια θέση θα ήταν μία μορφή συναλλαγής και στο δικό του όνομα σκιές δεν υπάρχουν. Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει πως δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, απάντησε «Δεσμεύομαι δημόσια».

Υπενθύμιζε πως δεν ήταν παιδί του κομματικού σωλήνα αλλά ήταν επί 37 χρόνια εργαζόμενος, ενώ για τα επόμενα βήματά του ξεκαθάρισε: «Δεν γεννήθηκα με την έδρα, τη δίνω πίσω γιατί είναι δανεική. Δεν είπα πως σταματάω την πολιτική, την πολιτική τη συνεχίζω». Σε ερώτηση τέλος αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως θα ήταν μεγάλη του τιμή αλλά δεν έχει μιλήσει με κανέναν. «Ο λόγος που δίνω την έδρα είναι πως τα δανεικά μου τα γυρίζω για να είμαι ελεύθερος να επιλέξω εγώ τι θα κάνω» κατέληξε.