Το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτότατο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεταπολίτευσης, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN, κάνοντας λόγο για τεράστια ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.

«Η υπόθεση αυτή πρέπει να φτάσει ως το τέλος και να διαλευκανθεί», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, για τις οποίες αρμόδια είναι η δικαιοσύνη, ενώ ευχήθηκε όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι.

«Είναι διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα, είναι μυστική διαδικασία, δεν είναι ο ρόλος μου να ξέρω λεπτομέρειες ή να κρίνω», ανέφερε o Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε «να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Παραδέχθηκε πως η δικαιοσύνη έχει προβλήματα και υπάρχουν καθυστερήσεις, όμως υπογράμμισε ότι στο θέμα αυτό πρέπει να σταθούμε υπεράνω των αντιδικιών. «Είναι πλήγμα στη δημοκρατία η a priori κριτική στη δικαιοσύνη», επεσήμανε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, απάντησε πως σημασία έχει η ουσία και όχι το ύφος των δηλώσεων του και παρατήρησε: «Αν είναι παρέμβαση οι δηλώσεις του κ. Πολάκη, τότε η μήνυση σε δικαστικούς λειτουργούς τι είναι;».