Για κίνδυνο διεθνούς εξευτελισμού της χώρας σε περίπτωση που μετά από την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ η ελληνική πλευρά δεν κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο OPEN.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Αναγκάσαμε μία χώρα να αλλάξει το Σύνταγμά της και την ονομασία της, και αν έρθουμε εμείς εδώ και πούμε ότι επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να διασπάσει το κόμμα του, ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Καμμένος θα έχει πρόβλημα με το εκλογικό του ακροατήριο, θα ξεφτιλιστούμε διεθνώς».

«Αν το κομματικό όφελος και το κομματικό ακροατήριο είναι πάνω από το συμφέρον της χώρας για το Μακεδονικό τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας», σχολίασε.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε ότι «έβαλε τον πήχη στο erga omnes και όταν είδε ότι το κάναμε, όταν είδε ότι δεν αφήσαμε καμία λαθροχειρία, βρήκε άλλες δικαιολογίες». Τον κατηγόρησε ακόμα ότι εγείρει ένα ζήτημα εθνικότητας που δεν υπάρχει, αναζητώντας για να βρει τρόπο να διεισδύσει πολιτικά.