Ως «μια ακόμη κομπίνα στο πλαίσιο της πολιτικής της τρόικας» χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τα σχέδια πώλησης των εταιρειών διαχείρισης υδάτων, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες: «Μεγάλο κλιμάκιο από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επισκεφθήκαμε την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους, με την Ομοσπονδία των εργαζομένων αλλά και με το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην ΕΥΔΑΠ αλλά και στην ΕΥΑΘ και στις εταιρίες διαχείρισης υδάτων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μάτι των δανειστών. Για να είμαστε απόλυτα σαφείς, το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό. Σε όποιες χώρες ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρίες ύδρευσης το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει το κόστος στους πολίτες από 450% μέχρι 500%. Στην πατρίδα μας θα πρέπει να δούμε τι έγινε στις ευρωπαϊκές χώρες, στη Βρετανία ή τη Γαλλία όπου πρόσφατα κρατικοποιήθηκαν οι ιδιωτικοποιημένες εταιρίες υδάτων.

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό να πωληθεί η εταιρία στη χρηματιστηριακή αξία της έστω και αν κανείς συμφωνούσε σε ένα ποσό της τάξης των 260 εκατομμύρια ευρώ παραδείγματος χάρη, όταν μόνο και μόνο οι οφειλές που μπορεί να εισπράξει και θα εισπράξει από το κράτος είναι 800 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ πρόκειται για απάτη, πρόκειται για σχεδιασμό, πρόκειται για μια ακόμη κομπίνα στα πλαίσια της πολιτικής της τρόικας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και στους πολίτες καταναλωτές του νερού».