«Μπορεί να μην αυξηθούν τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς»

Σταθόπουλος: Μπορεί να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:39
23/10/2012
«Μπορεί να μην αυξηθούν τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς»
2
loading

Την εκτίμηση ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, εφόσον εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η «πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η πρόβλεψη αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα.

Ως τέτοια μέτρα αναφέρει την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού, καθώς και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.

Το σύνολο των προσπαθειών στους παραπάνω άξονες μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ώστε τελικά αυτή να αποφευχθεί, σημειώνει ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar iakovos

    να αυξήσουν τους ελέγχους και να μειωσουν το εισητήριο. έτσι ώστε να μην μπαίνουν άτομα που έχουν πρόβλημα οικονομικό. τόσο απλά. στις μικρές πόλης οι οδηγοί το σκίζουν πριν μπουν μέσα.

  2. avatar zagna

    Ρε για βλάκες μας περνάτε? Κλασική μεθοδολογία... ρίξε μία είδηση καθησυχασμού να κατευνάσεις τις όποιες αντιδράσεις... και μετά ξαφνικά τους λες ότι σε 1 μήνα θα ψηφιστούν ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει