Την εκτίμηση ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, εφόσον εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η «πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η πρόβλεψη αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα.

Ως τέτοια μέτρα αναφέρει την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού, καθώς και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.

Το σύνολο των προσπαθειών στους παραπάνω άξονες μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ώστε τελικά αυτή να αποφευχθεί, σημειώνει ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες.