«Με αυτά τα μέτρα, πρέπει να γίνουν -πραγματικά- πολλά, ξεκινώντας από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Όχι ο καθένας να βαρά το δικό του το βιολί και αναφέρομαι και στα τρία κόμματα, ιδιαίτερα στον δικό μας χώρο, διότι στο τέλος η κατάσταση θα θυμίζει το τραγούδι του Ρασούλη, που τραγουδούσε ο Παπάζογλου “θα πηδάμε από τις βεράντες στου Ζαλόγγου τη μεριά”. Δοκιμάζονται οι αντοχές και της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» διεμήνυσε πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας πως «δεν είναι τόσο αναίσθητο το πολιτικό σύστημα όσο του καταλογίζουν κάποιοι».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Κουκουλόπουλος αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα είναι βαρύ, αναρωτώμενος πως «όταν όλες οι περικοπές των συντάξεων είναι την πρώτη χρονιά, ποια κουβέντα για επιμήκυνση έχει νόημα».

Σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και την κριτική σε επιλογές της ηγεσίας είπε πως «κάποιοι ακούν τον αντίλαλό τους και νομίζουν ότι τους μιλά η ιστορία. Αυτό είναι ένα σύμπτωμα της ασθένειας, που λέγεται “υπουργίτιδα”, που ανήκει στη γενική νόσο του κυβερνητισμού. Αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο γίνονται αυτά τώρα, παραμονή ψήφισης μέτρων. […] Για ποιον λόγο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει αποδυναμωμένο μέσα από τέτοιες συμπεριφορές σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία και μάλιστα από στελέχη που έχουν προεξοφλήσει ότι θα ψηφίσουν οτιδήποτε από τον Ιούλιο μήνα…».