Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα και κατέθεσε στεφάνι. Του τελετουργικού ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στην πρωθυπουργική κατοικία όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.‬

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δει πρώτα τον Ρώσο πρωθυπουργό στις 11:30, στην πρωθυπουργική κατοικία, στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού «κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλής των κυβερνήσεων θα συζητήσουν την κατάσταση και της προοπτικές της ρωσο-ελληνικής εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, την υλοποίηση από κοινού έργων στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών μεταφορών, των υψηλών τεχνολογιών, της αγροτικής οικονομίας και άλλους τομείς».

Ακολουθεί στις 13:00 η συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και γεύμα εργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ προγραμματίζεται υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).